Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Iedereen komt in zijn privéleven of tijdens zijn werk in situaties die anders zijn dan we gewend zijn. Zo ook de raadsleden van de gemeente Ommen. Deze volksvertegenwoordigers staan midden in de samenleving en kennen de gemeente. Hoe gaan zij om met de gevolgen van het coronavirus?

Richard Smits
Gemeenteraadslid Gemeente Ommen

De komende periode vertellen raadsleden in deze rubriek over het coronavirus en de manier waarop dit invloed heeft op hun leven. Deze keer klom VVD-raadslid Richard Smits in de pen om zijn ervaring te delen.

Werken in een vitaal beroep
Naast mijn raadslidmaatschap ben ik werkzaam in een vitaal beroep, hierdoor heb ik buiten het digitaal vergaderen niet direct veel gemerkt van het Coronavirus. In de voedingsmiddelenindustrie zijn de hygiënemaatregelen al streng en is het handen wassen en ontsmetten vanzelfsprekend. Wel hebben we extra maatregelen getroffen om besmetting te beperken. Mijn vrouw daarentegen werkt sinds maart voor het merendeel vanuit huis, langzaam aan wordt dit teruggedraaid. Mijn vader woont in Brussel, die afstand is te groot om even op bezoek te gaan en de maatregelen in België zijn strenger. Hierdoor zag ik mijn vader na de lockdown pas in juni en een keer begin september. Helaas mogen we op dit moment geen bezoek aan hem brengen. Via FaceTime hebben we bijna dagelijks contact om ervoor te zorgen dat hij niet in isolement beland.

Als bestuur van Tennis Club Ommen hebben we behoorlijke maatregelen ingevoerd. Dan merk je dat niet iedereen gediend is van deze beperkingen. Toch dienen we voor de gehele club een passend beleid te voeren. Gelukkig is onze club nog niet getroffen door het virus en hopelijk blijven we hiervan gevrijwaard. Zeker omdat we veel leden hebben die binnen de risicogroep vallen.

Ik hoop van harte dat we een tweede lockdown kunnen voorkomen. Dit zal namelijk ten koste gaan van ons allemaal en we zullen de gevolgen hiervan merken op veel vlakken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.