Aanstaande zondag 2 augustus 2015 mogen winkels hun winkel weer openstellen. Winkels in de binnenstad zijn open tussen 12.00 en 17.00 en supermarkten Albert Heijn en Jumbo zijn open van 12.00 tot 19.00 uur. Naar verwachting zal de gemoedelijke binnenstad de twee komende zondagen weer volstromen met bezoekers.

De eerste twee van de vier pilot zondagen voor de winkelopenstelling zijn druk bezocht. Het waren mooie dagen. Het weer was goed en veel mensen trokken er op uit om Ommen te bezoeken. Terrassen zaten vol en ook in winkels liep men in en uit.

Alle dagen kan men overal gratis parkeren en dat wordt door bezoekers uit de regio erg gewaardeerd zo ook op zondag. Ommen is gastvrij.

De pilot winkelopenstelling op zondag maakt deel uit van een onderzoek

In de raadsvergadering op donderdag 2 juli 2015 is er door een meerderheid van stemmen in de raad besloten dat ondernemers voor vier zondagen ontheffing kunnen aanvragen in de onderzoeksperiode juli t/m december.

De HVO, Handels Vereniging Ommen, heeft in samenspraak met ondernemers uit de binnenstad besloten dat op vier zondagen achter elkaar winkeliers hun winkeldeuren mogen openen.

De binnenstad van Ommen werd op de eerste zondag winkelopenstelling, die plaatsvond op 19 juli 2015, druk bezocht tijdens Mont Martre.

SAM_0439Foto: winkelopenstelling op 19 juli 2015, Brugstraat Ommen.

Op de tweede zondag winkelopenstelling, zondag 26 juli, steeg vanuit het vliegveld bij Hoogeveen een vliegtuigje op om de koopzondag onder de aandacht te brengen dat bijdroeg aan drukbezette terrassen en winkelstraten. Het pretorkest van Flater vermaakte het winkelend publiek in de straten en entertainde voor de terrassen. Er hing een gemoedelijke en gezellige sfeer in de binnenstad. Ommen heeft een regiofunctie, men kwam overal vandaan.

SAM_1014Foto: winkelopenstelling op 26 juli 2015, Markt Ommen.

Bekijk een overzicht van de winkels die open zijn op zondag 2 augustus en zondag 9 augustus.
Winkels in de binnenstad zijn open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Supermarkten van 12.00 tot 19.00 uur.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.