Ommen – Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor het eerst ook Wereldlichtjesdag plaats, buiten aan de Dantevijver nabij de Meerkoet.

Deze eerste editie van Wereldlichtjesdag Ommen is een initiatief van Ommer ouders van een overleden kind. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en donaties/sponsoring van particulieren en bedrijven die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen. Hierdoor kunnen de lichtbootjes kosteloos uitgereikt worden aan een ieder die een kind wil herdenken. Op de avond zelf kan er worden gedoneerd in de giften bus bij de ingang.

lichtjesdag

‘De bijeenkomst start om 18.30 uur met ontvangst en uitreiking van de lichtbootjes’, aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. ‘Er is gelegenheid om de lichtbootjes met een tekst of naam van het kind te personaliseren. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden. Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als we de naam van het kind mogen benoemen, kan dit per e-mail doorgegeven worden’.

wereldlichtjesdag-ibr-no

Om 18.45 uur start de herdenkingsbijeenkomst met woorden en muziek, waaronder het lied ‘Precious Child’ dat speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerd is. ‘De bedoeling is dat om 19.00 uur alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan’, vult Bea Dankelman aan. ‘Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Tegen 19.30 uur sluiten we de bijeenkomst af’.

Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 7 december) wld-ommen@outlook.com of de website www.wereldlichtjesdagommen.nl. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnenlocatie, wordt dit via social media en de website bekend gemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.