OMMEN- Harry Woertink is op de Dag van de Vrijwilligers, uitgeroepen tot vrijwilliger van 2016 in de gemeente Ommen. Aan hem werd dan ook de Vrijwilligerspluim 2016 uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 7 december 2016 in de Carrousel kreeg Woertink de pluim in de categorie individuele vrijwilligers uitgereikt door wethouder Ko Scheele. De pluim is een waardering voor vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Er was dit keer een lijst van 22 genomineerden binnengekomen door het organiserende Vrijwilligersteunpunt Ommen. Woertink behoorde samen met Tineke Dijk en Erik Slagter tot de top drie.

harry-woertink-ibr-no
Foto: Harry Woertink (rechts) winnaar Vrijwilligerspluim Ommen 2016.

Vanaf het bestaan van de website OudOmmen.nl is Harry Woertink (63) als vrijwilligers betrokken bij deze website. Woertink werd gewaardeerd voor het leven houden van de geschiedenis van Ommen. Geschiedenis is één van de grootste hobby’s van Woertink. Ook is hij meer dan veertig jaar betrokken bij het Streekmuseum en het Ommer historische tijdschrift De Darde Klokke. Verder bij de Ommer Molenstichting, Open Monumentendag en de plaatselijke historische vereniging. Daarnaast is Woertink vrijwilliger als stadsgids bij Natuurlijk Ommen en gids bij historistische bustochten.

harry-woertink-met-pluim

“Het is een leuke waardering die niet nodig was geweest, maar ben er uiteraard wel trots op. Hopelijk is het een stimulans voor verenigingen om meer aandacht aan hun vrijwilligers te besteden. Zonder vrijwilligers is er geen bestaansrecht”, aldus Harry Woertink.

In de categorie ‘groepen’ wonnen de vrijwilligers van Stichting Ommen Samen Sterk de Vrijwilligerspluim Ommen 2016.

vrijwilligerspluim-ommen-samen-sterk-ibr-no
Foto: Vrijwilligers van Stichting Ommen Samen Sterk winnen de Vrijwilligerspluim Ommen 2016 in de categorie ‘groepen’.

stichting-ommen-samen-sterk-ibr-no

Bron: Oud Ommen.nl

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.