Ouderen worden steeds ouder, blijven langer thuis wonen en kinderen of vrienden wonen niet altijd in de buurt. Met als gevolg dat mensen kunnen vereenzamen. Ook kan het zijn dat iemand net in de gemeente Ommen is komen wonen en de weg niet weet, of na een ingrijpende gebeurtenis de draad maar moeilijk weer kan oppakken.

Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Het Rode Kruis afdeling Ommen, Gemeente Ommen en Landstede Welzijn Ommen hebben daarvoor het maatjesproject 1 voor 1 opgezet. We zijn nu op zoek naar vrijwilligers die gemotiveerd zijn om maximaal een jaar lang iemand te ondersteunen en begeleiden. Samen weer contacten leggen, leuke dingen ondernemen, zoals een kopje koffie drinken of een dagje uitgaan. Maar ook helpen met de tuin of andere klussen. Eigenlijk een allround vrijwilliger.

SAM_1622
Foto: Wil jij een ‘maatje’ zijn voor iemand anders? Neem dan contact op met Landstede Welzijn Ommen.

We willen voordat het project begint in november 2015 een cursus aanbieden aan de vrijwilligers, zodat zij een goede basis hebben om te starten. Daar zijn geen kosten aan verbonden. De training wordt verzorgd door de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.
Dit project wordt mede gesubsidieerd door het Oranjefonds.

Spreekt dit u erg aan en heeft u belangstelling  en lijkt het u leuk om maatje te worden dan kunt u zich opgeven bij Landstede Welzijn Ommen. Telefoon: 088-850 88 10 of per mail: landstedeommen@landstede.nl.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.