De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van drie appartementengebouwen aan de Vechtkade in Ommen zijn deze week gestart. Rond het werkterrein zijn bouwhekken geplaatst en er kan niet meer geparkeerd worden op dit terrein. De voorbereidingen zijn eind september afgerond. De bouw van de appartementen kan op 1 oktober 2016 starten.

vechtkade

Aan de Vechtkade in Ommen bouwt ontwikkelaar Artica in totaal vier appartementengebouwen. De bouw van de eerste drie gebouwen – de Kievietsbloem, de Steenanjer en de Rode Klaver – met in totaal 25 luxe appartementen start in oktober van dit jaar. Deze gebouwen staan parallel aan de Vecht en hebben drie woonlagen. De onderste woonlaag ligt ruim een meter boven de grond in verband met hoog water. In de kelder bevinden zich parkeerplaatsen, bergingsruimtes en een fietslift. Op de hoeken van de gebouwen is op de begane grond ruimte voor commerciële voorzieningen.

Werkzaamheden van start
Ter voorbereiding op de bouw is aannemer Nonak deze week gestart met werkzaamheden op het terrein. Rond het terrein zijn bouwhekken geplaatst. Het terrein is dus niet langer toegankelijk. Als eerste gaat Nonak het asfalt verwijderen en de grond saneren. Saneren is nodig omdat over het terrein voorheen de Rijksweg N34 liep. Omdat er nu appartementen gebouwd worden, moet de grond waarop gebouwd wordt schoon zijn. De grond wordt afgegraven en afgevoerd via de Varsenerdijk richting Zwolle. Daarna wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op 30 september 2016 afgerond. Aansluitend start de bouw van de appartementen. De bouw is naar verwachting eind 2017 afgerond.

Tijdelijk parkeren niet langer mogelijk
De strook tussen de Vechtkade en de Vecht waar de appartementen gebouwd gaan worden, was in de drukke zomermaanden ingericht als tijdelijk parkeerterrein. Vanwege de bouwactiviteiten, kunnen de parkeerplaatsen niet meer worden gebruikt.

Vierde appartementencomplex
Het vierde appartementencomplex is haaks op de Vecht gepland, met nog eens 16 appartementen. Ontwikkelaar Artica wil dit complex bouwen zodra de overige drie appartementengebouwen opgeleverd zijn. Naar verwachting is dit begin 2018.

Voor meer informatie over dit project in het centrum van Ommen bezoek de website: www.hanzestadommen.nl.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.