Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag 15 mei 2017 inschrijven voor een kavel in de volgende fase van De Vlierbrink in woonbuurt De Vlierlanden. De gemeente geeft 2 kavels uit voor een vrijstaande woning en 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. De inschrijving sluit op 12 juni 2017 om 12.00 uur. De loting vindt plaats op donderdagavond 15 juni 2017.

Woonbuurt De Vlierbrink is onderdeel van de nieuwe woonwijk De Vlierlanden in Ommen. In het eerste deel van De Vlierbrink wordt sinds de zomer van 2016 volop gebouwd. Alle kavels in dit eerste deel zijn verkocht, in optie genomen of er is concrete belangstelling voor. Vanwege de grote belangstelling wordt De Vlierbrink in oostelijke richting verder uitgebreid.

12 vrije kavels in de verkoop
In het nieuwe deel van De Vlierbrink geeft de gemeente Ommen 12 kavels in de vrije sector uit. Het gaat om 2 kavels voor een vrijstaande woning. Deze kavels liggen aan de noordoostzijde van het gebied en zijn circa 600 vierkante meter groot.

Er worden nog eens 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning uitgegeven. Van deze kavels liggen 8 kavels met de voorzijde nabij een watergang. Deze kavels zijn 300 vierkante meter groot. Er zijn 2 kavels met een oppervlakte van 264 vierkante meter. De kavelkaart met kavelgroottes en kavelprijzen in deze uitbreiding van De Vlierbrink zijn te vinden op www.devlierlanden.nl.de-vlierlanden

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag 15 mei 2017 inschrijven voor één van de 12 nieuw uit te geven kavels in De Vlierbrink. Het inschrijfformulier is vanaf dat moment beschikbaar via www.devlierlanden.nl of kan worden afgehaald bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Ommen. De inschrijving sluit op maandag 12 juni om 12.00 uur. Dit betekent dat het inschrijfformulier op dat moment door het Woonteam ontvangen moet zijn.

Bouwer en medebouwer bij twee-onder-een-kapkavel
Belangstellenden voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich als koppel (bouwer en medebouwer) in. Belangstellenden die geen medebouwer hebben gevonden, kunnen contact opnemen met het Woonteam zodat bouwers aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Loting
De loting en toewijzing van de kavels vindt plaats op donderdag 15 juni om 19.00 uur in de foyer van de Carrousel in Ommen. De inschrijvers kunnen tijdens deze avond op basis van loting een kavel kiezen en een optie nemen. Een optie op een kavel in De Vlierlanden kost € 400,- en is vier maanden geldig. Deze termijn kan onder voorwaarden en tegen optiekosten verlengd worden. Meer informatie over de loting en de optieregeling is beschikbaar via www.devlierlanden.nl.

De Vlierlanden
Woonbuurt De Vlierlanden wordt een duurzame en aansprekende woonwijk waarin het buitenleven centraal staat, met veel aandacht voor groen en water. De Vlierbrink is één van de zes woonsferen in De Vlierlanden. De Vlierbrink heeft een echte dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en rijenwoningen. In De Vlierbrink is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Meer informatie staat op www.devlierlanden.nl. Hier staat ook een overzicht van de kavels die nog beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.