In Overijssel zijn duizenden mensen afhankelijk van de Voedselbank. Zij ontvangen uit handen van vrijwilligers wekelijks een boodschappenpakket. RTV Oost houdt van 1 tot en met 9 december 2017 de actieweek ‘Samen voor de Voedselbank’ om producten en geld voor de Overijsselse Voedselbanken in te zamelen.

Johan Drenth, ook wel bekend als de Vechtdalkok heeft in het kader van deze actie het kookboek ‘Makkelijke Maaltijden’ samengesteld. Hij overhandigde op woensdag 29 november vanuit Streekrestaurant De Vechtdalkok een eerste exemplaar aan RTV-Oost directeur Marcel Oude Wesselink. Ook Ruud Gardenbroek, voorzitter van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen, ontving een exemplaar.

2.-makkelijke-maaltijden-rtv-oost-ibr-no
Foto (vlnr): Johan Drenth, Ruud Gardenbroek, RTV-Oost directeur Marcel Oude Wesselink en Erhard Leffers van Drukkerij Gerrits en Leffers.

Het kookboek wordt gratis ter beschikking gesteld aan cliënten van de Voedselbanken tijdens en na de actieweek van RTV-Oost. De recepten in het kookboek bevatten onder andere producten die  tijdens de actieweek van RTV-Oost voor de Voedselbanken worden ingezameld .

1.-makkelijke-maaltijden-rtv-oost-ibr-no

De recepten zijn verfraaid met foto’s die  gemaakt zijn door Vechtdalkok Johan Drenth. De teksten in het boek zijn geschreven door tekstschrijver Roos ter Beek, zij is tevens bestuurslid van de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Met dank aan vele sponsoren zijn de eerste duizend exemplaren van het kookboek gedekt. Erhard Leffers, van Drukkerij Gerrits en Leffers, heeft de boekjes tegen kostprijs opgemaakt en gedrukt.

weetjes-van-johan-ibr-2-no
Foto: Tekstschrijver Roos ter Beek (rechts) licht één en ander toe over het boek in de uitzending van RTV-Oost.

Met hulp van vele sponsoren zijn de kosten voor de eerste 1000 boekjes, zo goed als gedekt. Het streven is om 2500 cliënten van de Voedselbank gratis een boekje te geven, om dit te kunnen realiseren worden nog meer sponsoren gevraagd voor de druk van de volgende 1500 stuks. Bedrijven en particulieren kunnen hierbij helpen door een bedrag te doneren. Meer informatie vind je op de Facebookpagina ‘Makkelijke Maaltijden’.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.