‘Twee Kampen’ (Tussen Waarheid en Wereldoorlog), het boek geschreven door Tjeerd Schuhmacher beschrijft hoe in de jaren ‘20 tot ‘45 van de vorige eeuw Ommen/Eerde hoopgevend wereldnieuws was, maar ook een plek van ontmenselijking en ellende werd.

Op woensdag 13 september 2023 wandelde auteur Tjeerd Schuhmacher voor het eerst vanuit het Bezoekerscentrum Ommen met geïnteresseerden door deze prachtige omgeving. Tijdens de wandeling vertelde de auteur over zijn boek ‘Twee Kampen’, waarin verteld wordt over Kamp Erika, de Sterkampen, maar ook baron van Pallandt. Onderweg werd er stilgestaan op bijzondere plekken die in het boek zijn beschreven.

Boek ‘Twee Kampen’ krijgt een plek

Wil je meer te weten komen over het boek ‘Twee Kampen’ en daarbij een rondwandeling met de auteur? Meld je aan bij het Bezoekerscentrum Ommen. Vul het contactformulier in en vermeld daarbij  ‘Twee Kampen wandeling’. Vermeld duidelijk je naam, aantal geïnteresseerden en telefoonnummer en e-mailadres. Bij voldoende aanmeldingen ontvangen diegenen die zich aangemeld hebben een voorstel voor een datum waarop de wandeling plaatsvind.

Bericht en foto’s door: Marjolijn Rhee

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.