Ommen is volop in beweging, dat zie je aan alles. Het is nog geen half 10 in de ochtend en de commissie van de fietstocht amper is geïnstalleerd bij de ingang van het Vrijthof. De eerste deelnemers voor de fietstocht langs Ommen Noord staan al te trappelen van ongeduld. Het wordt een langgerekt lint. Het is mooi weer en dat is te merken als de organisatie trots weet te melden dat er 2000 fietsers zijn geteld. Een groot aantal boerenbedrijven openden de deuren van het om de deelnemers aan de fietstocht van alles te laten beleven en te laten zien. Binnen pakweg 4 uur alle fietsers een kijkje laten nemen in het bedrijf. Dat is logistiek een beste uitdaging. Het lukt eigenlijk altijd. Ondertussen zijn we op het Vechtpodium getuige van de jurering en prijsuitreiking van “Heel Ommen bakt”. Eénendertig deelnemers bij deze nieuwe activiteit. En de winnaar, Elfriede Mol uit Ommen met haar taart “Schaapjes in de boomgaard” was blij verrast dat ze binnenkort een masterclass mag geven bij de twee Ommer warme bakkers. De winnende taart wordt namelijk tot de volgende wedstrijd in productie genomen en verkocht bij de bakkers en de horeca in Ommen. Hoe leuk is dat. Drie jeugdige deelnemers werden Beloond voor hun inzet met een bon van Intertoys Ommen. Op het grote podium zingen de Meppeler Meppers.
De braderie en vlooienmarkt komt geen einde aan. Het lijkt wel of alle standhouders langer blijven staan dan anders. De zaken gaan blijkbaar goed. Het is ze gegund met de eerste totaal verregende Bissinghdag nog vers in het geheugen.

keuring1-Ronald-2017-(002)

Koeien en kalfjes hebben een hoog knuffel gehalte en naast de keuring op het Vrijthof is ervoor de kinderen ook volop de gelegenheid om het zwart- en roodbonte vee te aaien. Het is druk in Ommen merkt ook een van de ondernemers uit de binnenstad op. “16.00 uur en alle prullenbakken zijn nu al vol”. Wie dacht dat er overdag bezoekersaantallen werden gebroken en toen huiswaarts is gekeerd heeft het andere hoogtepunt van de dag gemist. Naar schatting meer dan 3500 mensen waren in het centrum om te genieten van de optredens van BTW-band, DJ Erik Dokter en de in deze regio mateloos populaire boerenrockbang Bökkers. Beter had de dag niet kunnen eindigen.

Tekst en foto: Ronald Bakker

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen
Meer info over Bedrijven in Ommen.