mark boumans ibr no

Tijdens de laatste volle week van november viel ook weer veel te beleven in Ommen. Vorige week schreef ik al over het geplande bezoek aan Varsen. Het is een goed werkbezoek geworden. Plaatselijk belang had zich uitmuntend voorbereid en bewust gekozen voor twee belangrijke thema’s, namelijk de reconstructie Varsen en de N340. Over de afrondingen van de reconstructie bestaan enige zorgen bij plaatselijk belang, voornamelijk door de lange duur van het project. Nu het erop lijkt dat de laatste fase wordt ingegaan hecht plaatselijk belang terecht aan een serieuze afronding van de voornemens van al weer tien jaar geleden. De zorgen over de N340 bleken niet minder, met name samenhangend met de afwikkeling van het verkeer op de parallelstructuur en de oversteek over de weg tussen beide delen van het buurtschap. Fietsers, tractoren, auto’s en bussen komen samen op een smalle en waarschijnlijk drukke parallelweg en de oversteek is ook eenvoudig bedacht. De vraag is of dit een duurzame oplossing is die recht doet aan de gevraagde veiligheid en leefbaarheid. We hebben met plaatselijk belang uitvoerig van gedachten gewisseld en zullen samen nogmaals aandacht vragen voor deze problematiek bij de provinciale politiek.

Afgelopen week ook de opening van het nieuwe Oldenhaghen. Wat een prachtige voorziening is dat geworden midden in de wijk. Samen voor elkaar. Compliment aan de initiatiefnemers voor dit mooie gezamenlijke project. De opening was een waar feest voor en met de bewoners en gebruikers van het nieuwe pand. Ik hoop dat wij allen nog jaren mogen profi teren van deze voorziening en dat de bewoners samen een gelukkig woonplek hebben.

De afgelopen week mocht ik ook weer een aantal ondernemers bezoeken in Ommen. Allereerst de heer Brinks van Saab Service Ommen. Een van de slachtoffers van de grote brand van enkele weken geleden. Groot compliment hoeveel veerkracht hij vertoont na zo’n enorme tegenslag. Hij vertelde van diverse collega’s en contacten hulp te hebben gekregen. Gelukkig kon hij ook direct in Ommen met hulp op een nieuwe plek weer aan de slag. Desalniettemin petje af. Menigeen zou de moed in de schoenen gezonken zijn. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan de familie Bron van Douwe’s Dump. Een echt niche bedrijf dat veel klandizie uit het hele land trekt. Interessant om ook dit bedrijf te leren kennen en het verhaal achter het succes te horen.

Tenslotte een korte vooruitblik. Begin van de week staan weer diverse zaken over de vrijetijdseconomie op de agenda. Het rustige seizoen is aangebroken, dus alle tijd voor overleg ter voorbereiding op het komende voorjaar. Met de partners in het Vechtdal zetten we in op meer bezoekers komend jaar! Naast de aandacht voor deze sector, hebben we ook komende week weer een werkbezoek met het college. Deze week gaan we naar Beerzerveld. Ook dat wordt ongetwijfeld weer een interessant bezoek aan een andere kern in onze prachtige gemeente!

Geschreven door: burgemeester Mark Boumans

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.