Vechtdal – Een groep van 6 wielrenners en 2 wandelaars uit het Vechtdal heeft afgelopen week in Frankrijk meegedaan aan een beklimming van de Mont Ventoux – een berg van maar liefst 1912 meter hoog – en heeft hiermee een bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald voor het KWF fonds in de strijd tegen kanker. Daarnaast gaat een deel van de team-opbrengst naar het Vechtgenotenhuis.
‘We hebben ons een half jaar lang voorbereid, en dat was ook echt wel nodig’, aldus teamcaptain Bert Zandman. ‘De berg heet niet voor niets de Mont Ventoux, de berg waar het altijd waait. En de stijging is gemiddeld 10%, dat is echt pittig. Maar gelukkig hebben alle teamleden de top bereikt’.

Team-Vechtdal-op-de-top-van-de-Mont-Ventoux

De wandelaars Jolanda Zandman en Wilma Smilde hebben de berg beklommen op donderdag 31 augustus, maar toen was het noodweer werd de top van de berg afgesloten. Vrijdag hebben ze alsnog de laatste 6 kilometers gewandeld en die werden beloond met een prachtige medaille.
De fietsers Roel Veldhuizen, Karel Hogenkamp, Gery de Lange, Ivo den Balvert, Ad Lagas en Kees Hofstee gingen op vrijdag 1 september de berg op en bereikten alle 6 in een recordtempo de top.
‘Het is heel bijzonder om na zo’n zware tocht boven te arriveren en daar te worden ontvangen door zoveel mensen’ aldus Kees Hofstee. ‘Echt een kippenvelmoment. Veel van de fietsers en supporters hebben te maken met kanker in hun naaste omgeving dus er vloeiden veel tranen. En dan weet je weer waar je het voor doet, we hebben naast een sportieve prestatie ruim 10.000 euro opgehaald voor het Koningin Wilhelminafonds en een mooie bijdrage gerealiseerd voor het Vechtgenotenhuis en daar zijn we trots op! ‘

Wil je het team nog steunen? Dat kan via www.grootverzettegenkanker.nl/teamvechtdal

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.