Op 4 maart 2015 trad Heleen Bosma af als provinciedichter van Overijssel; een titel die zij van 2013 tot en met 2015 op zich heeft genomen. De gedichten die zij in de periode heeft gemaakt, heeft zij gebundeld in een eBook dat voor alle inwoners van Overijssel gratis te downloaden is: Het onbetwiste midden.

Het onbetwiste midden

Alle gedichten die Heleen Bosma als provinciedichter heeft geschreven zijn nu gebundeld in een interactief eBook: ‘Het onbetwiste midden’. Dit eBook bestaat uit twee delen: deel één bestaat uit alle gedichten die zij rond evenementen en belangrijke gebeurtenissen in Overijssel heeft geschreven. Deel twee bestaat uit een reeks gedichten, foto’s, filmpjes en verhalen over de wandeling van oost naar west die Heleen door Overijssel heeft gemaakt. Met dit eBook slaagt Heleen Bosma erin om op aantrekkelijke en originele wijze een compleet beeld te schetsen van Overijssel en haar inwoners.

heleen-bosma-1-no

Foto: Heleen Bosma dichtend te voet door Overijssel.

Gratis download

Heleen heeft de provincie Overijssel en haar inwoners als inspiratiebron gebruikt voor de gedichten die zij als provinciedichter heeft geschreven in de periode van 2013 tot en met 2015. Als dank daarvoor stelt zij haar complete dichtbundel ‘Het onbetwiste midden’ gratis ter beschikking als download. Overijsselaars kunnen het eBook downloaden op www.overijsselverwoord.nl/ebook of op de website van Heleen zelf: www.heleenbosma.nl.

 

Knipsel zuster bernarda

Foto: knipsel uit het e-book

 

Dichter bij Overijssel

Heleen Bosma was van 2013 tot en met 2015 Dichter bij Overijssel. In deze rol schreef zij twee jaar lang gedichten over opvallende zaken en gebeurtenissen in Overijssel. Zo schreef zij gedichten over de opening van museum de Fundatie, voor de traptredes van het nieuwe uitzichtpunt ZuiderZeeZicht langs de N331 en voor de101-jarigen in Overijssel. Vanaf 4 maart 2015 geeft zij het stokje door aan de nieuwe Dichter bij Overijssel: Boudewijn Betzema. Dichter bij Overijssel maakt deel uit van Overijssel Verwoord.

Kijk voor informatie over de verkiezing, de juryleden en de nominaties op: OverijsselVerwoord.nl

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.