Op zaterdag 9 september 2023 werd in Ommen de Open Monumentendag gehouden. Op deze dag verzorgde Natuurlijk Ommen voor een groep een stadswandeling. Met een gids werd er gewandeld door het historische centrum van Ommen.

Natuurlijk Ommen heeft veel ervaring met het organiseren van stadswandelingen en doet dit voor families, bedrijven en andere organisaties. Ook komt het voor dat er op bijzondere dagen stadswandelingen worden georganiseerd. Er zijn twee verschillende stadswandelingen waaruit je kunt kiezen.

Zo is er Stadswandeling Historische Ommen door het centrum en Stadwwandeling Baron van Pallandt, een wandeling ten zuiden van de Vecht. De route loopt door een ‘groene omgeving’ waarbij de stadsgids vertelt over Baron van Pallandt die heel veel voor Ommen heeft betekent.

Het is mogelijk om het gehele jaar, onder voorbehoud van beschikbaarheid, met een gids te wandelen. Indien gewenst organiseren we tussentijds een koffiestop bij één van de horecagelegenheden. Uiteraard kan het ook voor of na een lunch of diner.

De stadswandelingen worden gecoördineerd vanuit het Bezoekerscentrum Ommen.

Bericht en foto’s door: Marjolijn Rhee

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.