Vrijdagochtend 11 november 2016 werd er aangebeld bij mevrouw Carla Mars in Vilsteren. Leerlingen van de basisschool Sint-Willibrordusschool zetten namelijk in op veilig verkeer in het dorp dat gelegen is in de gemeente Ommen. Zij zorgden er voor, dat Kliko containers werden voorzien van stickers met daarop de maximaal toegestane snelheid van dertig en zestig uur rondgebracht. De stickers zijn verstrekt door Veilig Verkeer Nederland met medewerking van het Plaatselijk Belang Vilsteren.

11113634-ibr-no

‘Wat een goed initiatief’, zegt Carla Mars, die direct haar sjaal omslaat en met de kinderen de Kliko-containers tevoorschijn haalt. Alle containers worden aan de weg geplaatst en aan beide kanten voorzien van een sticker.

11113637-vk-ibr-no11113650-ibr-no

De leerlingen gaan het hele dorp door en vallen goed op want ze dragen reflecterende veiligheidshesjes en daar heeft de Gasunie voor gezorgd. Het is de bedoeling dat ze de hesjes dragen tijdens activiteiten waarbij ze deelnemen aan het verkeer.

11113659-ibr-no

Dat de kinderen blij zijn met de aandacht voor verkeersveiligheid is duidelijk te zien, nu moet iedereen zich nog aan de snelheid houden. Met de opvallende stickers hopen de inwoners van Vilsteren op een stuk bewustwording bij de verkeersdeelnemers die door het dorp rijden. ‘Onze buurt gaat voor veilig verkeer’.

11113631-vk-ibr-no11113656-ibr-no11113663-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.