Rosalie Meilink van de St. Bernardusschool is de glorieuze winnaar van het Junior Dictee Ommen 2017, op de voet gevolgd door Giel Zandman van CBS Ichthus in Lemele.

03161061-ibr-no-vk
Foto’s: Winnares Rosalie Meilink (rechts) en Giel Zandman (links).

Samen vertegenwoordigen ze op maandag 10 april de gemeente Ommen in de provinciale eindstrijd die in het theater van het geheel vernieuwde Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten plaats zal vinden. Rosalie Meilink had zevenendertig van de vijfenveertig gevraagde woorden goed, Giel kwam op zesendertig uit.

03161041-ibr-no
Foto: De jury van Junior Dictee Ommen.

Aanvankelijk leek het erop dat beide deelnemers evenveel goede antwoorden hadden maar nadat de deskundige jury onder leiding van Ben Kruitbosch een tweede nakijkronde had uitgevoerd bleek dat Giel toch net een foutje meer gemaakt had.

03161023-ibr-no03161027-ibr-no

Vijftien kandidaten* zwoegden in de muisstille Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen op het dictee van dit jaar. Het grappige dictee over een goochelaar die uiteindelijk zichzelf laat verdwijnen was goed te doen, al waren er zeker de nodige instinkerdjes. BN’er was er één van, van applaudisseerde werd vaak de tweede s vergeten en ge-e-maild werd door vrijwel niemand goed geschreven. Schrijver van het dictee Ton van der Monde las zelf voor en deed dat op voortreffelijke wijze, alle deelnemers kregen ruim de tijd de woorden op te schrijven.

03161022-ibr-no

De prijzen werden overhandigd door Barbra Arrindell van de Bibliotheek Ommen. Voor de winnaars waren er bloemen, een boekenbon en voor Rosalie Meilink de door de Bibliotheek Ommen beschikbaar gestelde wisselbeker. Voor alle deelnemers was er als herinnering een oorkonde.

De organisatie van het Junior Dictee Ommen is in handen van de Bibliotheek Ommen.

Het dictee is na lezen op de website van de Bibliotheek Ommen.

03161020-ibr-no     03161042-ibr-no

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.