Op maandag 30 augustus 2021 is het pontje Varsen – een recreatieve verbinding tussen landgoed Vilsteren en buurschap Varsen – officieel in gebruik genomen door wethouders Jaspers Faijer en Bongers en de heer Schuurman. De realisatie van de pont en het naast gelegen nieuwe uitkijkpunt geven een impuls aan de beleving van Varsen en omgeving.

Wethouder Bart Jaspers Faijer: “Met de ingebruikname van dit pontje en het uitkijkpunt is de langlopende gebiedsuitwerking Varsen afgerond en kunnen inwoners en toeristen nòg meer genieten van de schoonheid van het gebied.”


Foto: (v.l.n.r.) wethouder Leo Bongers, de heer Schuurman en wethouder Bart Jaspers Faijer.

Verbinding Varsen en landgoed Vilsteren

Door de realisatie van de pont zijn er nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor fietsers en wandelaars en wordt buurtschap Varsen verbonden met Landgoed Vilsteren. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden voor nieuwe wandel- en fietsroutes in samenwerking met Landgoed Vilsteren. De gemeente Ommen en specifiek Varsen zijn hierdoor nog beter te beleven. Het nieuwe uitkijkpunt, genaamd “De Kansel”, is een ontwerp van Roel Westerman. Vanaf dit unieke punt is de instroom van de Regge in de Vecht van bovenaf te beleven.

Het pontje en het uitkijkpunt zijn mede op het initiatief van Plaatselijk Belang Varsen gerealiseerd. Ze zijn blij dat de reconstructie nu is afgerond en zijn enthousiast over het eindresultaat.

Ruimte voor de Vecht

De aanleg van de pont en de bouw van de uitkijkpunt zijn mede gefinancierd door een subsidie die ontvangen is vanuit de regiodeal Regio Zwolle (Tien Torenplan). Deze subsidieaanvraag is gedaan door Ruimte voor de Vecht. De Regio Deal biedt Regio Zwolle een unieke economische en maatschappelijke impuls door het versterken van innovatiekracht, verduurzaming én leefbaarheid. Om samen te groeien in balans! De Regio Deal heeft een lokale, regionale én landelijke uitwerking voor inwoners en bedrijven.

Binnen Ruimte voor de Vecht werken maatschappelijke en overheidsorganisaties samen aan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal. Meer informatie over Ruimte voor de Vecht en de overige projecten binnen het project Brede welvaart in het Vechtdal is te vinden op www.ruimtevoordevecht.nl.

 

Bericht geplaatst op 31 augustus 2021 door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.