Zaterdag 13 februari konden belangstellenden binnenkijken bij Dagcentrum De Stekkenkamp, het Vechtgenotenhuis en Pro Elan gelegen op Landgoed de Stekkenkamp. Natuurlijk Ommen bracht een bezoek.

SAM_6062-ibr-no

Dagcentrum De Stekkenkamp
We namen eerst een kijkje in dagcentrum De Stekkenkamp. Het dagcentrum biedt activiteiten en -behandeling aan volwassenen onder de 65 jaar met niet aangeboren hersenletsel en/of geheugenproblemen. In het dagcentrum worden activiteiten georganiseerd. Bezoekers van het dagcentrum hebben zelf de keus aan welke activiteit ze willen deelnemen. Er wordt o.a. geschilderd, gewerkt met hout en mozaïek.

SAM_6101-ibr-noSAM_6099-ibr-noSAM_6108-ibr-no

De huiselijke omgeving kenmerkt dit dagcentrum. Het accent ligt naast activiteiten op gezelligheid en lotgenotencontact.

SAM_6110-ibr-no

Er wordt rekening gehouden met hobby’s van bezoekers. Diegenen die van koken houden kunnen koken. Mensen die graag in de tuin bezig zijn kunnen deelnemen aan activiteiten in de tuin. Men kan wandelen, fietsen en noem zo maar op. Men kan ook deelnemen aan sportieve activiteiten denk bijvoorbeeld aan een balsport. Activiteiten trachten de medewerkers aan te laten sluiten bij de eventueel geboden behandeling. Samen met de cliënt wordt een behandelprogramma opgesteld, afgestemd op persoonlijke wensen en indicatie.

SAM_6111-ibr-no

Bekijk onderstaande video waarin u een goede indruk krijgt van dagcentrum de Stekkenkamp en waarin mensen met geheugenproblemen vertellen over hun ervaringen.

SAM_6064-ibr-no

Heeft u vragen en/of opmerkingen over het dagcentrum of wilt u een kijkje nemen? Neem dan contact op met de relatiebeheerder, telefoonnummer: 0523-277000 of neem rechtstreeks contact op met het dagcentrum, telefoonnummer: 0529-456677.

Het Vechtgenotenhuis
Na ons bezoek aan het dagcentrum bezochten wij het Vechtgenotenhuis dat zich eveneens op het landgoed bevindt. Stichting Vechtgenoten is opgericht in 2008 om kankerpatiënten en hun naasten te ondersteunen. Het is een inloophuis waar lotgenoten elkaar ontmoeten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan men deel kan nemen. Het is een inloophuis voor jong en oud. Ben je benieuwd naar de activiteiten die hier plaatsvinden? Klik hier voor de agenda.

SAM_6119-ibr-no

Het huis is warm ingericht. Je voelt je er welkom. Aan jong en oud is gedacht.

SAM_6121-ibr-noSAM_6120-ibr-no

Bezoekers van de open dag konden in het Vechtgenotenhuis allerlei spulletjes en/of lekkernijen kopen.

SAM_6118-ibr-no

Naast het huis vinden we een mooi aangelegde tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen.

SAM_6069-ibr-noSAM_6072-ibr-no

Het Vechtgenotenhuis ontvangt geen structurele financiële ondersteuning, donateurs en sponsoren zijn van groot belang voor het inloophuis. Wilt u een gift doen of donateur worden stuur dan een mailtje naar vechtgenoten@live.nl. Giften kunnen worden overgemaakt naar NL85 RABO 0127 5792 30. Wil je graag vrijwilliger worden bij het Vechtgenotenhuis dan kun je ook mailen naar vechtgenoten@live.nl.

SAM_6066-ibr-no

Pro Elan
Na ons bezoek aan het Vechtgenotenhuis bezochten we Pro Elan. Pro Elan biedt ruimte voor ontmoeting in de meest brede zin van het woord. Het is een plek waar je kunt trainen en vergaderen midden in de natuur van Landgoed de Stekkenkamp. 

SAM_6074-ibr-no

Tijdens de open dag bereid Sarah Elfenbeim de workshop Mindfullness voor die later wordt gegeven in de grote zaal die multifunctioneel is. De zaal is van alle gemakken voorzien. Zo hangt er een beamer en een groot projectiescherm. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een laptop.

SAM_6096-ibr-no

De ruimtes kunnen worden gehuurd voor verschillende activiteiten. De locatie op landgoed het Stekkenkamp heeft bijzonder veel pluspunten. Zo kan men tijdens bijvoorbeeld een vergaderdag of training genieten van de natuur. Op de locatie worden eveneens lunches verzorgd indien dit gewenst is. Lees meer over Pro Elan en de mogelijkheden.

SAM_6075-ibr-noSAM_6090-ibr-no

De locatie beschikt over twee vergaderruimtes voor 10 personen en een lichte vergaderzaal voor groepen tot 30 personen. Alle ruimtes bieden vrij uitzicht en toegang tot de wandelpaden van het landgoed.

SAM_6086-ibr-noSAM_6077-ibr-no SAM_6089-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.