bas-verkerk

Half mei ben ik begonnen als burgemeester van de gemeente Ommen. Een gemeente die mij niet onbekend is. Niet alleen omdat ik in deze omgeving ben opgegroeid, maar vooral omdat ik in deze regio de afgelopen 20 jaar vele vakanties heb doorgebracht. Ik ken Ommen als een gastvrije gemeente. Je voelt je hier echt welkom.

Welkom voelde ik mij zeker tijdens de kennismakingsbijeenkomst in het gemeentehuis op 24 mei. Ik heb toen al veel enthousiaste inwoners en ondernemers gesproken. En genoten van de vele streekproducten die ik mocht ontvangen. Ook op dat gebied heeft Ommen veel te bieden! Deze eerste weken stonden vooral in het teken van een nadere kennismaking met Ommen. Zo stond er een gesprek met het bestuur met de Ondernemers Vereniging Ommen in de agenda. We hebben gesproken over de economische ontwikkeling van Ommen. Vooral de recente ontwikkelingen op bedrijvenpark De Rotbrink bieden kansen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor zich hier te vestigen. Ook als we kijken naar de positie van Ommen op de toeristische en recreatieve markt zien we groeiende belangstelling. Ommen kent veelzijdige ondernemers waarmee ik de komende periode kennis wil maken. Als motorliefhebber stond een bezoek aan de Rossi-Shop bovenaan m’n lijstje. Ik heb daar m’n ogen uitgekeken. Laten we hopen dat Rossi het bij de komende TT in Assen weer goed doet! Tijdens een bezoek aan een 90-jarige inwoner van Ommen was ik te gast bij Gasthoeve De Zonnebloem in Lemele. Ik ben onder de indruk van de professionele aanpak. Hier krijgen mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Mooi om te zien hoe de mensen tot hun recht komen en zinvol bezig zijn bij de dagactiviteiten op en rond de boerderij.

Trots was ik op plaatsgenoot Jan Smit, toen ik aanwezig was bij zijn afscheid als voorzitter van voetbalclub Heracles uit Almelo. Hij werd door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Een bijzonder hoge onderscheiding die hij volkomen verdiend heeft!

Natuurlijk heb ik mij de afgelopen week verdiept in de verschillende onderwerpen die in Ommen spelen. Daarbij trof ik een enthousiaste en deskundige ambtelijke organisatie aan. Zo ben ik bijgepraat over de plannen voor de provinciale weg N340 tussen Ommen en Zwolle. Een grote ontwikkeling die impact heeft op Ommen. We moeten het voor elkaar zien te krijgen dat ook de kruising bij de Varsenerweg veiliger wordt. Dat is belangrijk voor Ommen. Tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering die ik mocht voorzitten, stonden de financiële jaarstukken op het programma. Het beeld is dat onze financiële positie aan het verbeteren is, maar het blijft broos.

In het Pinksterweekend liet Landgoed het Laar zich tijdens de Summer Fair van z’n beste kant zien. Hoewel ik er zelf niet bij kon zijn, was het opnieuw een geslaagd evenement. Eén van de vele evenementen die in Ommen worden georganiseerd. Ik hoop er zo veel mogelijk bij te kunnen wonen en dan ook velen van u te ontmoeten. Ik kijk nu al uit naar de Ommer Bissingh!

Geschreven door burgemeester Bas Verkerk

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.