Dit jaar is het precies 775 jaar geleden dat Ommen uit handen van de bisschop van Utrecht stadsrechten ontving. Een bijzondere gebeurtenis die we dit jaar met verschillende grootse feestelijke activiteiten voor jong en oud, voor Ommenaren en bezoekers, in Ommen en in de omgeving zullen gaan herdenken.
Wat te denken van een ontbijt voor alle Ommenaren, een autopuzzeltocht door alle buurtschappen, een middeleeuws spektakel op de oever van de Vecht, een reünie voor Oud(e)-Ommenaren en een bezoek van de bisschop die symbolisch nogmaals de stadsrechten komt overhandigen. Centraal in alle activiteiten staat samen optrekken, de handen ineenslaan en samen vieren. Niet voor niets hebben we speciaal voor deze activiteiten een nieuw logo ontworpen – we trekken dit feestjaar samen op!

De aftrap is gegeven door de Ommer kunstenaar Azat Malikov. Hij is begonnen met het geven van schilderlessen op scholen in Ommen. Het resultaat hiervan zal tijdens een expositie in de Carrousel voor iedereen zichtbaar zijn. Maar dat is nog maar het begin. Als Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen leggen we op dit moment laatste hand aan het volledige programma. Op koningsdag zullen wij ons volledige programma presenteren.

Ondertussen zullen we op de website 775jaarommen.nl en onze Facebookpagina 775jaarommen de meest actuele informatie presenteren. Er wacht ons een jaar vol samenkomen en samen vieren – een jaar om naar uit te kijken!

Een reactie op "OMMEN 775 JAAR STADSRECHTEN"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.