Vrijdag 11 maart is NLdoet ook in Ommen van start gegaan. Het Oranje Fonds organiseert dit op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, veel organisaties door heel Nederland doen mee. Natuurlijk Ommen was aanwezig bij de start en nam een kijkje op verschillende locaties. Om 09.00 uur hadden leerlingen van het Vechtdal College zich in de school verzameld. Sommigen waren direct ‘bij de les’ en sommigen moesten nog even ‘opstarten’.

SAM_7690-nl-doet-ibr-no

Toch hadden ze allemaal heel goed in de gaten dat het belangrijk is om een steentje bij te dragen en je in te zetten voor anderen. Iedereen heeft zich ingeschreven op klussen die vermeld stonden op een lijst. Ook zij wilden vandaag een steentje bijdragen en laten zien dat vrijwilligerswerk zinvol is.

Wethouder Ko Scheele was aanwezig en sprak de leerlingen kort toe. Hij wenste hen ontzettend veel succes. Uit onderstaande foto’s blijkt wel dat de leerlingen er best zin in hadden om een dagje bij te dragen en anderen te helpen met verschillende klussen. In verschillende groepen gingen ze op pad. Niet alleen leerlingen van het Vechtdal College, maar ook leerlingen van De Maat.

SAM_7702-ibr-no-nl-doet-SAM_7708-nl-doet-ibr-no

Wethouder Ko Scheele vertrok naar AAC de Dante. De Dante is een activiteiten- en arbeidscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Vrijwilligers zijn belangrijk binnen de zorg. Vanwege de bezuinigingen in de afgelopen jaren is er vraag naar vrijwilligers. De vrijwilligers die bij AAC de Dante helpen hebben affiniteit met de zorg en/of hebben gewerkt in de zorg. Vrijwilligers zijn noodzakelijk. Zij zorgen er mede voor dat cliënten aandacht krijgen en dat er bepaalde activiteiten georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld een wandeling maken of een rondje fietsen met een cliënt.

Ko Scheele nam de tijd om een cliënt al wandelend te vergezellen. De cliënt leidde Ko naar de weg waar ze samen zwaaiden naar de vrachtwagenchauffeurs die voorbij reden. Daarna werd de schommel in de tuin getoond. Ondertussen werd bij de schuur het tuinmeubilair behandeld.

SAM_7728-nl-doet-ibr-noSAM_7745-nl-doet-ibr-no
SAM_7738-nl-doet-ibr-no
nldoet-ibr-no

Van AAC de Dante naar het Streekmuseum

Na het bezoek aan AAC de Dante heeft Natuurlijk Ommen een kijkje genomen bij het Streekmuseum Ommen. Daar waren dames druk aan het schilderen. Tafels werden geschuurd en geschilderd. Een hele klus want dat waren er een flink aantal.

SAM_7779-nl-doet-ibr-noSAM_7792-nl-doet-ibr-no

Rondom het streekmuseum wordt hard gewerkt. De heren zorgen er voor dat de bank geschuurd en geschilderd wordt en ook het onkruid wordt tussen de bestrating weggehaald. Ook ontstaat er een mooie strakke rand langs het lage heggetje.

SAM_7785-nl-doet-ibr-no
SAM_7831-nl-doet-ibr-no

Van het Streekmuseum Ommen naar ’t Olde Manegepeerd

Nadat we bij het streekmuseum een kopje soep en een broodje kregen aangeboden gingen we naar de volgende locatie en namen een kijkje bij ’t Olde Manegepeerd. Rika, eigenaresse van ’t Olde Managepeerd, zorgt er al jaren voor dat oude manegepaarden een goede oude dag genieten aan de voet van de Lemelerberg in Dalmsholte.

SAM_7833-nl-doet-ibr-no

 

Inzet van de medemens kan Rika goed gebruiken en is van harte welkom. Ze draagt de dieren een warm hart toe en dat voel en dat zie je als je een kijkje komt nemen. Ook de klussers van NLdoet helpen hier een handje mee vandaag. Leerlingen van het Vechtdal College en van De Maat klussen mee. Het terras werd schoongemaakt, in de stallen werd geverfd en bloempotten werden gevuld met fleurige bloemen.

SAM_7873-nl-doet-ibr-no

SAM_7838-nl-doet-ibr-no

De jonge mannen op onderstaande foto hebben rondom de manege verschillende klusjes opgepakt. Het was een frisse maar zeker zinvolle dag. Op naar de zaterdag 12 maart de tweede NLdoet dag.

SAM_7854-nl-doet-ibr-no
SAM_7851-nl-doet-ibr-no
SAM_7868-nl-doet-ibr-no

Tekst en foto: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.