Op woensdag 18 april start in de Bibliotheek Ommen het Mamacafé. Het Mamacafé is een toegankelijke, maandelijkse bijeenkomst waar moeders van jonge kinderen hun ervaringen en kennis kunnen uitwisselen. Oppas regelen voor de kleintjes is niet nodig, want op hetzelfde moment is er een voorleesuurtje in de Bibliotheek.

mamacafe

Tijdens elk Mamacafé zijn experts aanwezig, om vragen te beantwoorden en advies en tips te geven over onderwerpen als zwangerschap, opvoeding en gezondheid. Het Mamacafé wordt georganiseerd door een groep betrokken moeders en enkele organisaties voor kraamzorg, jeugdverpleegkunde, kindercoaching en welzijn.

Het Mamacafé Ommen is te gast in de Bibliotheek Ommen. Directeur Frederique Westera: ‘We hebben meteen ja gezegd toen de initiatiefnemers van het Mamacafé bij ons aanklopten. De missie van de Bibliotheek is dat we iedereen helpen aan informatie, kennis en vaardigheden, om zo goed mogelijk mee te doen in onze samenleving. Een initiatief als een Mamacafé ondersteunen we daarom van harte.’ Westera zal op woensdag 18 april om 9.30 uur het Mamacafé Ommen feestelijk openen.