Wat hebben we ons netjes aan de landelijke beperkende maatregelen aangepast. Ook in Ommen werken mensen veelal thuis en zoeken veel ondernemers een creatieve oplossing om toch op de één of andere manier open te blijven. Medewerkers kunnen zo toch werken en klanten worden bediend.

Maar, helaas was dit nog niet voor alle bedrijven mogelijk. Horeca en recreatie hadden niet allemaal de ruimte om door te gaan. Iedereen stond in de startblokken voor het komende toeristenseizoen, maar mocht of kon niet open. Dat was te zien aan de rust in het centrum en het buitengebied. Beduidend minder winkelend publiek bij ondernemers en zo goed als geen recreanten op weg naar of van hun verblijfplaats.

Er ontstonden spontaan mooie initiatieven: inwoners kopen nog meer lokaal, en helpen elkaar bij het doen van hun boodschappen.

Wethouder Leo Bongers.

Langzaamaan kunnen we ons voorbereiden op andere tijden. Sinds een paar weken kan er weer meer, gaat een deel van de kinderen weer naar school en mag er bij een aantal ondernemers weer gerecreëerd worden. Ook deze versoepeling van de beperkende maatregelen vroeg weer creativiteit en aandacht van u. Wat mag er nou wel, wat niet? Met hoeveel mensen mogen we bij elkaar zijn en kunnen we alweer gasten verwelkomen?

Gelukkig komt er nu ook een verdere versoepeling voor de horeca en recreatiebedrijven. Met het versoepelen van de maatregelen wordt ook duidelijk dat heel Nederland op zoek gaat voor een alternatief voor de geannuleerde vakantie. De kans bestaat, dat het over een paar weken al weer beduidend drukker in en om Ommen is. Er wordt door bedrijven en de gemeente daarom hard gewerkt aan protocollen en de fysieke inrichting van de openbare ruimte.

Ook dit vraagt om aanpassingen voor de Ommenaren, niet alles is in regels te vatten en dus moeten we creatief zijn. Ik weet zeker dat we dat kunnen, we hebben immers decennia ervaring in het ontvangen van grote groepen gasten. En als daar iets in veranderde, vonden we samen altijd weer een oplossing. Dan kunnen we dat dit jaar ook.

Laten we met elkaar, op verantwoorde wijze, invulling geven aan de versoepeling per 1 juni en 1 juli. Zodat onze prachtige recreatie- en horecabedrijven zo snel mogelijk van het slot kunnen.

Leo Bongers
Wethouder gemeente Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.