Op zondag 9 augustus werd de laatste koopzondag gehouden. Deze koopzondag maakte deel uit van een pilot van vier koopzondagen. De gemeente doet op verzoek van de raad onderzoek naar de winkelopenstelling op zondag.

De afgelopen weken is er door ondernemers en de Handelsvereniging Ommen veel aandacht geschonken aan de promotie van de koopzondagen. Er is keihard gewerkt om in korte tijd bekendheid te geven aan deze dagen. Mede door het feit dat er door velen hard gewerkt is is de koopzondag in Ommen en omstreken ‘geland’. Vandaag landde de koopzondag letterlijk in Ommen.

koopzondag-geland-in-OmmenFoto: op de Voormars in Ommen landden om 14.00 uur parachutisten met vlaggen met koopzondag in Ommen.

Misschien was het op deze koopzondag in de winkelstraten niet zo druk dan op de voorgaande koopzondagen. Wellicht had dit te maken met het internationale paarden evenement Jumping de Driehoek die werd gehouden in Stegeren. Toch was het gezellig in het centrum van Ommen.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

In de binnenstad van Ommen waren mensen te bekennen en ook de terrassen waren drukbezet tijdens de warme zomerdag. Om 13.00 uur begon de Montmartre op het Kerkplein. Kunstenaars toonden hun kunsten en kunstwerken. Het was gezellig en mensen hadden het naar hun zin.

SAMSUNG CSC

Raadsleden proeven de sfeer tijdens koopzondag

Raadsleden van verschillende partijen lieten zich zien in de binnenstad van Ommen en kwamen de sfeer proeven.

SAMSUNG CSC

De politieke partijen kunnen in maart 2016 een nieuw voorstel van de gemeente tegemoet zien voor wat betreft de winkelopenstelling op zondag. Op 2 juli jongstleden werd er tijdens de raadsvergadering in Ommen besloten dat winkeliers voor vier zondagen ontheffing mochten aanvragen waarop vervolgens tijdens een ondernemersoverleg en de Handelsvereniging Ommen is besloten om voor vier zondagen achter elkaar ontheffing aan te vragen.

Winkeliers openden hun winkels op zondag 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus 2015. Dat Ommen een regiofunctie heeft werd ook op de zondagen duidelijk. Bezoekers kwamen overal vandaan.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Bekijk hieronder de fotoreportage van de Montmartre:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.