Op vrijdag 27 november hebben leerlingen van vier basisscholen uit Ommen een presentatie gegeven met daarin hun eigen ideeën en plannen met betrekking tot de ontwikkeling van natuurgebied de Ommermars in de theaterzaal in de Carrousel in Ommen. De Ommermars ligt ten zuidwesten van de kern Ommen tussen het Ommerkanaal, de rivier de Vecht en de Varsenerdijk. Kinderen zitten vaak vol goede ideeën en zijn een belangrijke doelgroep in de toekomstplannen van de Ommermars.

De ochtend werd gepresenteerd door Alma Streefkerk, projectleider educatie, communicatie en participatie bij Natuur en Milieu Overijssel en Hein Kuijper, voorzitter van de Vereniging Natuur en Milieu de Vechtreek.

SAMSUNG CSC
Foto: Alma Streefkerk (links) en Hein Kuijper (rechts).

Leerlingen van basisscholen Het Koloriet, Het Palet, Guido de Brès en Hoogengraven lieten hun creatieve geest los op het Natuurgebied de Ommermars. Elke school stelde een team samen voor de presentatie. De teams presenteerden hun conceptplannen voor de inrichting van de Ommermars op een groot scherm, waarbij de leerlingen een en ander toelichtten. Elk team maakte naast de presentatie op het scherm ook een maquette.

SAMSUNG CSCFoto: De maquette gemaakt door het winnende team van basisschool Het Koloriet.

Er was een jury aanwezig. Zij hebben kritisch gekeken naar de plannen die werden gepresenteerd en de maquettes die waren gebouwd. Ze gingen in gesprek met de leerlingen van de scholen. Wie hield volgens de jury de beste presentatie en maakt het mooiste ontwerp?


Foto: Het team van Basisschool Het Koloriet toont de maquette aan de jury.

SAMSUNG CSC
Foto: De jury beraad zich op het podium in de theaterzaal.

De jury bestond uit (op foto van vlnr) uit Gerrit de Jonge (fractievoorzitter VOV), Alice Makkinga (raadslid CDA), Frans van der Mooren (fractievoorzitter ChristenUnie) en Pieter Jelle Damsté (projectleider bij waterschap Vechtstromen).

Het was best spannend want elk ontwerp had wel iets bijzonders. Toch sprong er ééntje uit. Het team van basisschool Het Koloriet mocht de beker in ontvangst nemen. Zij hadden een bijzondere presentatie gehouden en maquettes gemaakt waarin zij in detail lieten zien wat hun ideeeën en plannen waren. Zij mogen zich de ‘Beste Adviseurs van de Ommermars’ noemen.

Het publiek mocht ook op een papiertje invullen en hierop aangeven welk team hij of zij de beste vond. Dit winnende team krijgt de publieksprijs en ontvangt binnenkort een slagroomtaart.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.