Op zaterdag 16 december wordt in het centrum van Ommen de jaarlijkse Kerstfair georganiseerd. Rond de kerstmarkt zullen verschillende activiteiten plaatsvinden met als thema dit jaar: Winter Wonderland van Walt Disney…
Dat betekent dus veel plezier voor kinderen, waarbij de echte kerstsfeer natuurlijk overal een rol zal spelen. De kerstfair vind plaats bij de Markt, het Kerkplein en de tussenliggende straten van het centrum.

Op de kerstmarkt kunnen bezoekers bij ruim 50 kramen van alles vinden wat met de kersttijd te maken heeft, van kerstkaarten tot sieraden, kerststukjes en leuke aanbiedingen. Dat laatste ook in de winkels, want de ondernemers pakken in hun kramen vóór de winkels flink uit. Maar ook goede doelen presenteren zich op straat vanuit de kerstgedachte. De organisatie verwacht dat bij de kramen en stands een uitgebreid en heel divers (kerst)assortiment zal worden gepresenteerd.

12176955-ibr-no

Voor de kinderen begint het feest met een rebus en kleurplaten actie! Ze kunnen een rebus oplossen door de juiste letters die bij de kramen zijn opgehangen te vinden. Het rebus formulier kan tijdens de kerstfair vanaf 14.00 uur worden opgehaald bij het rebus ophaal- en inleverpunt. Dit is een de speciaal ingerichte kraam op het vrijthof. Ook kunnen ze een aantal weken van te voren al een kleurplaat ophalen bij intertoys. De kleurplaten kunnen tijdens de kerstfair ook bij het rebus ophaal- en inleverpunt worden ingeleverd. Er is bij zowel de kleurplaten wedstrijd als de rebus actie een geweldig cadeau pakket van ‘Intertoys’ te winnen. De winnaars worden zondag 17 december via Facebook bekend gemaakt!

Voor de juiste kerstsfeer in het gehele centrum zorgen diverse koren en live muziek met toepasselijke liedjes. Vanzelfsprekend kom je Minie en Micky Mouse tegen! Ook de Kerstman is present en de nog steeds populaire figuren van Frozen, en zelfs loopt er een levende kerstboom rond.

12177010-ibr-no

Natuurlijk hoort een levende kerststal, altijd een publiekstrekker, er ook bij. De Hervormde kerk is de hele dag open en biedt bezoekers een prachtig muziekprogramma.

Ook dit jaar zal het kersttreintje weer door het centrum van Ommen rijden, een topper voor de kleintjes. Het kerstreintje rijdt tussen 14.00 en 17.00 uur en 18.00 tot 21.00 uur non stop door het centrum. Naast de Markt komt het speciale kersttrein station, een replica van het echte treinstation. Vandaar uit zal het kersttreintje de gehele kersfair vertrekken en aankomen. Alle kinderen kunnen onder het genot van warme chocolade melk wachten in het station.

Het vechtpodium is verder de gehele dag gevuld met kerstmuziek, diverse koren en Elle danse.

Proeverij op de Markt

Voor alle bezoekers van de Kerstfair zijn de activiteiten van diverse horecaondernemers op de Markt heel aantrekkelijk: er wordt daar een heerlijk ‘preuvenement’ oftewel proeverij georganiseerd! Dit is in een  verwarmde sfeervolle tent die vrij toegankelijk is voor iedereen. De tent kijkt uit op het vechtpodium zodat men tegelijkertijd vanuit daar kan genieten van het vechtpodium programma.

12177114-ibr-no

Het initiatief voor dit evenement gaat uit van de ondernemersvereniging HVO, tevens hoofdsponsor. Die maakt dankbaar gebruik van de enthousiaste inzet van een grote groep vrijwilligers afkomstig van de zorginstelling Stichting K-vriendelijk. Daarnaast maken een grote groep ondernemers van zowel binnen als buiten het centrum deze kerstfair mogelijk door hun sponsoring en /of deelname!

Feiten & Cijfers

Evenement: Kerstfair Ommen
Datum: zaterdag 16 december
Tijden: van 14:00 tot 21:00 uur
Locatie: centrum Ommen
Toegang gratis

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.