Op maandag 27 november organiseert Ommenaar Hendri Frijlink van Ryco energieadvies in samenwerking met Natuurlijk Ommen in het Bezoekerscentrum Ommen een informatieavond voor ondernemers uit het Vechtdal over de energierekening. De avond begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Besparen op energie begint bij het bewust worden van het eigen energieverbruik en de energiekosten. Deze informatie is allemaal terug te vinden op de energierekening. Omdat veel ondernemers zich onvoldoende verdiepen in de energierekening, liggen de kosten vaak veel hoger dan noodzakelijk. Dat is jammer, want dat geld zou men beter kunnen investeren in energiebesparende maatregelen. Immers, de groenste energie is de energie die je niet gebruikt.

energie-ibr1-no
Foto: Ondernemer Marcel Kerskes (links) en onafhankelijk energieadviseur Hendri Frijlink (rechts).

Ondernemer Marcel Kerskes van Kapsalon de Kapper heeft goede ervaringen met Hendri. β€˜De energierekening was voor mij abracadabra. Bovendien heb ik het veel te druk om de verschillende energie-aanbieders te gaan vergelijken en me te verdiepen in de energienota. Daarom vind ik het prettig dat Hendri mij daarin ontzorgt. Ik word periodiek op de hoogte gehouden van mijn energiehuishouding en op deze manier houd ik mijn energiekosten beheersbaar. Ik ben nu veel bewuster bezig met mijn energieverbruik en heb inmiddels een aantal energiebesparende maatregelen getroffen, waardoor mijn energiekosten nog verder zijn gedaald.

Ondernemers die op 27 november de avond willen bijwonen kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 24 november 2017 per persoon aanmelden. Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Stuur een e-mail naar info@ryco-energieadvies.nl. Deelname is gratis. De informatieavond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in het Bezoekerscentrum Ommen, Hammerweg 59a in Ommen, bij de Besthmenermolen.