Op vrijdag 2 december heeft Natuurlijk Ommen mevrouw Oberink-Wulff bezocht want op zondag 4 december is het precies een jaar geleden dat zij in het nieuwe Oldenhaghen in Ommen is komen wonen. We vragen haar hoe het tot op heden bevalt. ‘Oooh het is geweldig. Het bevalt mij hier ontzettend goed. Ik woon in een prachtig ruim appartement op de eerste etage. We hebben hier een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners samen kunnen eten en kunnen deelnemen aan activiteiten.

12025172-ibr-no
Foto: Mevrouw Obelink-Wulff (2e van links) met andere bewoonsters in de zaal in Oldenhaghen.

Zelf ga ik niet naar de activiteiten die hier worden georganiseerd maar ik ga elke ochtend wel naar beneden voor het ontbijt en het koffiedrinken. Tussen de middag geniet ik in de zaal van de warme maaltijd en ’s avonds volgt er weer een broodmaaltijd. In de tussentijd houd ik ervan om te lezen. Elke dag lees ik trouw de krant. Niet koppensnellen hoor, want dat vind ik geen krant lezen. Ik lees niet de hele krant maar hetgeen mij aanspreekt.

Ik heb twee dochters en een zoon. Een dochter woont in Deventer en mijn zoon woont in Hellevoetsluis’. ‘Dat is niet naast de deur.’ ‘Nee, maar hij komt eens in de maand en als hij komt dan ís hij er ook. De oudste dochter woont in Ommen en komt me regelmatig boeken brengen. Als ik haar vraag welke boeken zij het mooiste vind om te lezen zegt ze ‘De poppenspeler van Warschau’ en ‘De nevelen van Avelon’. Ik heb zoveel prachtige boeken gelezen’, zegt ze.

12025178-ibr-no

Ook kijkt mevrouw Obelink-Wulff graag naar films op Duitsland. ‘Het wordt me dan niet te laat, want de films waar ik op de Duitse tv naar kijk zijn rond 21.45 uur afgelopen. Als het mooi weer is dan zit ik graag buiten op het balkon. Ik heb er in de zomer verschillende keren genoten’. Ik neem een kijkje op haar balkon.

12025176-ibr-no

‘Het uitzicht is hier fantastisch. In het weiland, aan de andere kant van de weg, staan palen waarop ooievaars nestelen. Afgelopen zomer was er een nest. De ooievaars kregen twee jongen. Ik zag ze regelmatig vliegen, een prachtig gezicht.’

12025184-ibr-no
Foto: Fysiotherapeut Erik Viscaal aan huis bij mevrouw Oberink-Wulff.

Dan gaat plotseling de bel. Erik Viscaal komt binnen. Erik is fysio-manueeltherapeut bij Fysiotherapie De Carrousel en komt langs om een behandeling te geven. Mooi dat dit zo kan en de fysiotherapeut aan huis komt. Het is nu tijd om de schouders los te maken en voor mij tijd om te gaan. Wat mooi om te horen dat het deze bewoonster ontzettend goed bevalt in Oldenhaghen en wat de verzorging betreft zegt ze: ‘Ik word hier zo goed verzorgd, het zijn allemaal schatten!’

12025185-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.