Op zaterdag 15 april geeft gedragstherapeute Mandy van Gelder op Recreatiecentrum Besthmenerberg een lezing over lichaamstaal bij honden. Recreatiecentrum Besthmenerberg leent zich uitstekend voor deze activiteiten daar het een zeer hondvriendelijke camping. Het recreatiepark is ruim opgezet en biedt voldoende faciliteiten om elke vorm van training tot een succes te maken.

Tijdens de lezing krijgt men uitleg over hoe honden met elkaar communiceren. Men leert o.a. herkennen of de ene hond hoger in rang is dan de ander, waarom een hond ‘borstelt’ en of men het gedrag juist interpreteert. Tevens krijgt men informatie over kalmeringssignalen en stresssignalen en hoe die te herkennen. Kortom: een leuke en interessante lezing voor iedereen die meer wil weten over de lichaamstaal van zijn of haar hond!

lichaamstaal-honden

Mandy van Gelder, eigenaar en oprichter en gedragstherapeute bij Hondencentrum WRAF, heeft in ’95 de Bend-to-Assent (BTA) methode ontwikkeld. De BTA methode is een natuurlijke, positieve en hondvriendelijke leermethode, puur gebaseerd op de natuurlijke manier van leven en het communiceren van wolven. De BTA methode houdt in dat de hond bij het zien van een prikkel (kat, hond, fietser, jogger enz.) dit uit zichzelf bij de eigenaar komt melden en toestemming vraagt om erheen te mogen. Het is een fantastische werkwijze om de band met de hond verder uit te bouwen, wat leidt tot een bijzondere samenwerking. ‘Men kan bij WRAF terecht voor de puppy cursus privé, gehoorzaamheidstraining, dagcursussen, Hooperscursus, angsttraining, BTA workshops en privé trainingen ook voor de reactieve hond en nog veel meer’.

De lezing wordt gegeven op zaterdag 15 april van 10.00-12.30 uur (aanvang 9.45 uur). Iedereen is van harte welkom. Men kan dan met Mandy kennismaken en vragen stellen. De toegang is gratis.

Adres:
Recreatiecentrum Besthmenerberg
Besthemerberg 1
7731 PB Ommen
Locatie: Grand Café Saxenburg

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.