Gerard Vrieling woont in Raalte. Samen met Rod Clibborn uit Nieuw-Zeeland bezocht hij op maandag 6 november het Bezoekerscentrum Ommen en de naastgelegen Besthmenermolen. Toevallig was er iemand aanwezig, want normaal gesproken is het bezoekerscentrum alleen op woensdag, zaterdag en zondag open. Rod runt samen met zijn zoon een gemengde akkerbouwboerderij op een landgoed van 355 hectare. Gewas, granen en zaden zijn een belangrijke inkomstenbron waarvan gewas (Reyegrass) de belangrijkste is. Jaarlijks lopen er ook vier- tot vijfduizend winkel-lammeren op het landgoed, het aantal lammeren hangt af van de de vruchtwisseling/wisselbouw.

SAM_1079-ibr-nz
Foto: Rod Clibborn uit Nieuw-Zeeland (links) en Gerard Vrieling uit Raalte (rechts).

Gerard werkte vijfenveertig jaar geleden een half jaar op de boerderij van Nieuw-Zeelander Rod Clibborn. Al die vijfenveertig jaren hebben zij contact gehouden. ‘Het is nu vijf jaar geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hebben. Gisteravond is hij aangekomen en heb ik hem opgehaald van Schiphol. Hij vind molens prachtig dus vandaar dat we in Ommen zijn om de Besthmenermolen te bekijken’, vertelt Gerard.

SAM_1080-ibr-no-nz

‘De heer Clibborn geniet met zijn oud-werknemer en voornamelijk vriend Gerard van zijn bezoek aan Ommen’. Hij blijft tot 20 november in Nederland en heeft dus nog genoeg tijd om ander mooie bezienswaardigheden te bekijken.

SAM_1081-ibr-nz-2 SAM_1085-ibr-nz  SAM_1081-ibr-nz

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.