Hans Vroomen is maandagavond 18 december 2017 tijdens een buitengewone raadsvergadering officieel geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Ommen.

SAM_2043-ibr-no
Foto: Eddy van Hijum schudt de hand van Hans Vroomen, burgemeester van Ommen.

Hans Vroomen werd toegesproken door onder andere Eddy van Hijum (Loco-Commisaris van de Koning), Annelies Bakelaar (nestrix van de raad), loco-burgemeester Ko Scheele, burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland. Daarna sprak Vroomen de aanwezigen en de inwoners van Ommen toe.

SAM_2063-ibr-no
Foto: Burgemeester Hans Vroomen ontvangt de ambtsketen van wethouder Ko Scheele.

SAM_2023-ibr-no-f
Foto: De vrouw en kinderen van burgemeester Hans Vroomen genieten vanaf de tribune in de raadszaal waar de installatie plaatsvond.

SAM_2150-ibr-no
Foto: Burgemeester Hans Vroomen. ‘Ik zal mij inzetten om u als Ommer en Ommenaar maar ook als mens te leren kennen’

Installatierede van burgemeester Hans Vroomen

De gehele installatierede van burgemeester Hans is te beluisteren in de opgenomen uitzending van de Buitengewone Raadsvergadering van 18 december 2017. Een gedeelte uit zijn toespraak leest u hieronder:

‘Waar het mij als burgemeester en als mens echt om gaat zijn de inwoners van onze gemeente. Als gemeenteraad en college zullen we steeds meer moeten investeren in samenwerken met maatschappelijke organisaties. ondernemers, verenigingen en inwoners van onze gemeente. Het bieden van ruimte aan onze inwoners om deel te nemen aan onze Ommense samenleving zie ik als een centrale opdracht voor het gemeentebestuur en voor mijzelf. Bijzondere aandacht verdienen daarbij inwoners voor wie het niet vanzelfsprekend is om hun weg te vinden in een steeds ingewikkelder wordende samenleving. Als lokaal bestuurder is voor mij de menselijke maat leidend. De lokale overheid is immer de meest nabije overheid. Mijn ervaring is dat mensen die zich gekend en erkend voelen bereid zijn om zich in te zetten voor onze gemeenschap. Ieder op een eigen plek en gebruik makend van eigen talenten en ambities. Het geeft mij veel energie om mensen zich daarin te zien ontwikkelen. Het motiveert mij. Wij als gemeentebestuurders zoals wij hier om deze tafel hebben anno 2017 immers niet alleen een non-stellende taak maar zeker ook een stimulerende en enthousiasmerende taak. Ik zal mij inzetten om u als Ommer en Ommenaar maar ook als mens te leren kennen, zodat wij uit het elkaar leren kennen samen kunnen werken aan een vitale Ommense gemeenschap’, aldus burgemeester Hans Vroomen.

Luister naar de gehele installatierede van burgemeester Hans Vroomen, klik op agendapunt 8. Of bekijk natuurlijk de hele uitzending.

Na afloop van deze vergadering kreeg iedereen de kans om persoonlijk kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

hans-vroomen-fam.-ibr-no
hans-vroomen-fam2Vroomen-4-ibr-novroomen---oldenkamp-ibr-novroomen-5-ibr-novroomen-6vroomen-7-ibr-novroomen-9-ibr-no

Bijna tweehonderd belangstellenden kwamen naar het gemeentehuis in Ommen waar zij warm werden onthaald.

SAM_1994-ibr-no

De heer J.M. (Hans) Vroomen is 55 jaar en geboren in Eindhoven. Hij is gehuwd en vader van twee zonen. Hij woont momenteel in Bodegraven. Hans Vroomen is lid van het CDA. Namens deze partij was hij eerder raadslid, wethouder en locoburgemeester in Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven. Tot 1 december was hij lid van het gerechtsbestuur van de Rechtbank Overijssel.

Na afloop van de buitengewone raadsvergadering op 18 december 2017 werd in het gemeentehuis van Ommen een receptie gehouden waar iedereen de nieuwe burgemeester persoonlijk kon feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje.

SAM_2167-ibr-no

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.