Dinsdagochtend 21 februari 2017 zijn een aantal fanatieke breisters om 07.30 uur vertrokken vanuit Ommen op weg naar Zaandam. Dit alles heeft te maken met De Goedgemuste Breicampagne. Renate Brunsman en Agnes Sanders, medewerkers van ’t Vlierhuis uit Ommen een onderdeel van de Saxenburgh Groep, zijn door innocent genomineerd voor de ‘Meesterbreister van het jaar Award’. Zij zijn de drijvende kracht achter de vele breisters die o.a. vanuit ’t Vlierhuis mutsjes hebben gebreid voor De Goedgemutste Breicampagne. De campagne, opgezet door innocent, is een landelijke campagne die bijdraagt aan het Nationaal Ouderenfonds. Flesjes van innocent werden in de winkels voorzien van gebreide mutsjes en van elk verkocht flesje met mutsje ging er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. In totaal werden 130.000 flesje voorzien van mutsjes, maar liefst 1300 mutsjes werden in Ommen gebreid en in ’t Vlierhuis verzameld en opgestuurd naar innocent.

02210073-ibr-no

Toen Renate en Agnes via een brief van innocent lazen dat zij voor de ‘Meesterbreister van het jaar Award’ genomineerd waren en uitgenodigd werden om af te reizen naar Zorgcentrum Mennistenerf in Zaandam, besloten zij contact op te nemen met innocent. ‘We doen het allemaal samen en daarom hebben we gevraagd of we een aantal breisters mee mochten nemen en dat vond de organisatie prima’, aldus Renate en Agnes.

02210066-ibr-no02210078-ibr-no

Vier fanatieke breisters vertrokken samen met begeleidsters Agnes en Renate en de chauffeur vanaf Oldenhaghen. Natuurlijk Ommen was er bij vanochtend. Zo te zien en te horen wordt het een gezellig reisje naar Zaandam. Een tas met koffie en broodjes werden ingeladen. De dames hebben er zin in en dat er fanatieke breisters zijn is duidelijk. Eén van de dames heeft alweer een tas gevuld met maar liefst tachtig gebreide mutsjes voor de volgende campagne.

022100821-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.