OMMEN – Gedreven ondernemer Arjen Boers, voormalig bankdirecteur volgde zijn gevoel en zag de potentie van Ommen. In 2010 nam Arjen de boekhandel in de Kruisstraat in Ommen over. Arjen genoot van het contact met de klanten en was enthousiast over Ommen. Op dit moment, na het overlijden van Arjen Boers, zitten de deuren van de winkel op slot . ‘De prachtige pleintjes, bochtige straatjes, fantastische terrassen maken o.a. Ommen bijzonder’, waren woorden van Arjen, terug te lezen in de column over Arjen Boers. Lees het column hier terug.

‘Bankje buiten en de zon weer in de winkel?’

Op maandag was de winkel normaal gesproken open. Vandaag, maandag 2 maart, is de winkel dicht. Het bankje, de kaarten en boeken blijven binnen. Natuurlijk Ommen sprak vanochtend met Gerrit Woelders en Gerrie Bril.

“Het is ongelooflijk jammer en nog niet te bevatten dat de winkel vanaf vandaag dicht zit. Ik werk al achttien jaar in deze boekhandel”, aldus Gerrit Woelders. “Wij hopen dat er iemand komt die, net als Arjen, voor deze boekhandel de potentie ziet in Ommen. Mensen weten ons te vinden en kennen de service, deze boekhandel is sinds 1948 een begrip in Ommen en omgeving”, aldus Gerrie Bril, die al vijftien jaar haar voetsporen in de winkel heeft staan.

Boekhandel-Ommen-3--no

De boekhandel is sinds 1948 een begrip in Ommen en omgeving.
Bron foto: Historische Kring Ommen omstreeks 1982.

Boekhandel-Ommen-1--no

Foto: Gerrie Bril (links) ‘was’ als vaste kracht vijftien jaar werkzaam in de winkel. Gerrit Woelders (rechts) ‘werkte’ er als vaste kracht achttien jaar .

‘Ondanks het verdriet, want dit raakt iedereen, houden wij en ook onze andere collega’s hoop en proberen positief te blijven”, aldus Gerrit en Gerrie.

Boekhandel-Ommen-2--no

De eerste lege schappen en de container laten zien dat er wordt opgeruimd.

Boekhandel-in-de-Kruisstraat

“Mocht de winkel weer opengaan dan zetten we er graag weer onze schouders onder. We hopen dat het bankje weer snel naar buiten kan en de zon weer in de winkel schijnt’

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.