De Vrijwilligerspluim is een prijs die jaarlijks door de gemeente Ommen wordt uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Alle inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en individuele vrijwilligers aanmelden om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligerspluim 2016.

Uit de in totaal 22 aanmeldingen heeft de kundige jury zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie genomineerden in de categorie ‘groepen’ en drie genomineerden in de categorie ‘individuele vrijwilligers’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, reikt wethouder Ko Scheele de Vrijwilligerspluim 2016 uit.

Aanmeldingen
Het was voor de jury, bestaande uit Virginie van Voorst tot Voorst en Riet Wolffenbuttel een ware uitdaging om een keuze te maken uit de 22 aanmeldingen. Elke aanmelding was bijzonder en uniek. Na goed beraad selecteerde de jury drie genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2016 in de categorie ‘groepen’, te weten de vrijwilligers van Stichting Dibbes uit Lemele, de vrijwilligers van Ommen Samen Sterk en de vrijwilligers van Eetcafé de Paraplu.

In de categorie ‘individuele vrijwilligers’ werden Tineke Dijk, Erik Slagter en Harry Woertink door de jury geselecteerd als genomineerden. De jury bepaalt samen met wethouder Ko Scheele wie de winnaars worden van de Vrijwilligerspluim 2016. De winnaars worden op 7 december bekend gemaakt.

De Vrijwilligerspluim
De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in de spotlights te zetten. De Vrijwilligerspluim staat symbool voor de waardering en trots vanuit de gemeente Ommen voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Ommer samenleving.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.