light-it-up

De gemeente Ommen vindt het belangrijk dat haar jongeren veilig door het donker fietsen. Daarom komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROVO) naar Ommen.

Op vrijdag 8 december van 18.00 tot 21.00 uur is het ‘Light it up!’-promotieteam te vinden in de buurt van de Hema. Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Ook worden fi etsers uitgedaagd mee te doen aan de challenge die is gestart door bekende vlogger Gio Latooy. Fietsers die hun verlichting in orde hebben krijgen een lot voor de lichtloterij van de campagne. Fietsers waarvan de verlichting niet goed werkt en die zelf geen vervangende lampjes bij zich hebben krijgen ter plekke nieuwe lampjes aangeboden.

Geen goede fietsverlichting hebben leidt tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fi etsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig worden mensen zich hier steeds meer bewust van en zorgen ze voor goed werkende verlichting. Om ze een extra handje te helpen is dit najaar de campagne van ROVO van start gegaan. ROVO wil zo veel mogelijk licht verspreiden, maar hoopt ook dat de doelgroep dit onderling doet. ‘Light it up!’ gaat niet alleen over het fysiek verspreiden van licht, maar ook over het verspreiden van de boodschap ‘we fietsen met z’n allen met verlichting’.

Challenge
Doe mee met de challenge van Gio. Laat zien dat je goed te zien bent in het donker en deel jouw foto, video of bericht onder #Light it up! Onder de leukste inzendingen wordt een tablet verloot. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina GelderlandVeilig of www.rovoostnederland.nl.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.