Op dinsdag 30 juni 2015 ondertekenen de gemeente Ommen en ontwikkelaar Artica  een realisatieovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van het centrum van Ommen. “Dankzij de realisatieovereenkomst heeft de gemeente Ommen afspraken kunnen maken over de daadwerkelijke realisatie van de verschillende deelplannen zoals het 11 Aprilplein en Kop Varsenerstraat. Een mooie stap voor de toekomst van Ommen,” vertelt wethouder Klaas Smid.

Het 11 April Plein krijgt een flinke metamorfose. Hier verschijnt het gebouw De Vrijheid, met winkelruimte op de benedenverdieping en woonruimte op de eerste etage.

11 april plein no

Het deelproject Kop Varsenerstraat bestaat uit de ontwikkeling van een gebouw genaamd ‘de Driesprong’, gelegen aan de kop Voormars/Varsenerstraat.

kop varsenerstraat 2 no

kop varsenerstraat ommen  1no

Van samenwerkingsovereenkomsten naar realisatieovereenkomst
De gemeente Ommen en Artica hebben in 2005 een samenwerkingsovereenkomst gesloten ten behoeve van de ontwikkeling van het centrum in Ommen. Door omstandigheden is de realisatie van de deellocaties vertraagd. De afspraken zoals vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst zijn door de marktontwikkelingen in de afgelopen periode niet meer actueel en marktconform. In de realisatieovereenkomst zijn de nieuwe afspraken vastgelegd. De overeenkomst zorgt ervoor dat dit jaar nog gestart kan worden met de bouw van het paviljoen aan de Vecht, gebouw ‘De Driesprong’ aan de Kop Varsenerstraat en het 11 Aprilplein.

Metamorfose centrum Ommen
Het centrum van Ommen ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht.

Bron afbeeldingen: Gemeente Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.