Op vrijdagavond 20 oktober 2017 komt Mixed Hockeyclub Ommen (MHCO) samen met de ANWB lichtbrigade Bij de Hockeyclub op Sportpark Westbroek in actie om te zorgen dat leden van de club en geïnteresseerden met goede fietsverlichting hun weg vervolgen. Afgelopen winter heeft 67 procent van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht*. Goedwerkende fietsverlichting is ontzettend belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20 procent. 

Veilig naar de training, veilig weer thuis
De vereniging vindt het belangrijk dat haar leden veilig naar de training fietsen en veilig huiswaarts keren. Helemaal nu we richting de winter gaan en de dagen korter worden is het goed om hier bij stil te staan. ‘Sportpark Westbroek, waar getraind wordt, ligt aan de rand van Ommen, nabij het Ommerbos. Leden, waaronder veel jongeren uit Ommen, komen op de fiets of worden door hun ouders met de auto naar de hockeytraining gebracht. Met deze actie willen wij ze nog bewuster maker hoe belangrijk goedwerkende fietsverlichting is en bijdraagt aan veiligheid in het verkeer’, aldus Roosmarijn Wernars.

anwb

Fietsverlichtingsactie
De MHCO heeft voor de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen waarmee de fietsverlichting van leden gecontroleerd en eventueel gerepareerd kan worden. De hockeyclub start de fietsverlichtingsactie op vrijdagavond 20 oktober met hulp van vrijwilligers. Wethouder Ko Scheele en Politie Ommen steunen de actie en zijn aanwezig. Kom ook en laat tussen 16.30 uur en 21.00 uur je fietsverlichting controleren en eventueel repareren. Kom een balletje slaan en geniet van de gezelligheid op de club.

Wil je meer weten over dit maatschappelijke initiatief? Kijk voor meer informatie over de fietsverlichtingsactie op www.mhcommen.nl of ANWB Lichtbrigade: www.anwb.nl/lichtbrigade

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.