Ommen – Met de onverwachte, nieuwe coronamaatregelen die voorlopig gelden tot 13 augustus a.s., moet de organisatie van Festival de Vecht hier en daar wat bijsturen, maar het festival kan gelukkig wel doorgaan. Met wat aanpassingen kunnen alle corona maatregelen nageleefd worden en zijn alle activiteiten die onder het festival vallen volledig corona-proof.

Festival de Vecht bestaat uit losse elementen en is als zodanig geen meerdaags festival. Ook komt het te verwachten aantal bezoekers per activiteit niet boven de maximaal gestelde 1000 uit.

De meeste aanpassingen zijn bij het Vecht Concert in Ommen. Publiek mag niet staan, dus de staanplaatsen vervallen. Maar doordat er veel ruimte is op het plein aan de Vechtkade kunnen er een heleboel gezellige zitplaatsen gecreëerd worden, zodat er toch voldoende plaatsen zijn voor het publiek. Zittend kan er veilig genoten worden van het grootse concert op en rond de Vecht. Met drie live acts, waaronder Charly Luske & Band, die muziek spelen van drie grote nationale en internationale sterren uit de muziekwereld: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael belooft het Vecht Concert weer een sublieme, spetterende muzikale avond te worden op een sfeervolle, unieke locatie.

Zoals het er naar uitziet, komt de Afterparty van het Vecht Concert helaas te vervallen. Voor nu. Want wellicht komen er na 13 augustus nog versoepelingen waardoor de Afterparty wel door kan gaan. De organisatie kan snel schakelen, dus als de Afterparty mag, dan wordt dat snel geregeld.

Bezoekers van het Vecht Concert dienen bij binnenkomst aan te tonen dat ze gevaccineerd, negatief getest of immuun zijn, hiervoor wordt de Corona check app gebruikt.
Dat geldt ook voor de Ondernemersbijeenkomst voor Festival de Vecht sponsoren en partners in de grote festivaltent in Ommen met niemand minder dan gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel  op 20 augustus en voor het Landgoed Concert met harpiste Mechteld Karlien de Jongh in het Landgoedcentrum in Vilstern op 29 augustus.

Alle andere unieke onderdelen van het festival, zoals de Kinderdag met workshops en jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’ op 20 augustus, de speciale gratis rondvaarten met deskundige gidsen in historische boten in Ommen op 21 augustus, het Lunch Concert met muzikaal entertainer Erik Brey op 22 augustus bij Buitenplaats de Luwte in Zwolle, de gratis rondvaarten en wandelingen bij de Stuw Vechterweerd in Dalfsen op 27 en 28 augustus, het Picknick Concert met high tea op 28 augustus in Vilsteren, de gratis activiteitenmiddag voor het hele gezin op 28 augustus bij De Koppel in Hardenberg en het Koelinair Concert op 29 augustus bij Erve Vechtdal in Ommen vinden in de openlucht plaats. Daar hoeft geen negatief testbewijs of vaccinatiebewijs getoond te worden omdat het kleinschalige activiteiten zijn en er voldoende afstand gehouden kan worden.

De organisatie van Festival de Vecht zet zich volop in om alle onderdelen van het festival aangepast aan de coronamaatregelen door te laten gaan. En hoopt dat er van 20 t/m 29 augustus veel publiek komt genieten van al het moois wat er op de diverse unieke locaties aan de Vecht te beleven valt. Gaat er onverhoopt toch iets niet door, dan ontvangen mensen hun geld terug.

Voor meer informatie en kaartverkoop www.festivaldevecht.com.

 

Bericht geplaatst op 15 juli 2021 door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.