En dan opeens ontmoeten we in het Bezoekerscentrum Ommen twee gasten uit Brabant. ‘We zijn net aangekomen in Ommen en gaan straks naar het hotel waar we een paar dagen verblijven, maar we beginnen hier omdat dit de plek is waar we ons kunnen oriënteren en informatie kunnen krijgen over Ommen en de omgeving’, zei één van de dames.


Foto: De vriendinnen uit Brabant.

Nadat ik ze had voorzien van een kop warme chocolademelk en versgebakken Ommer Knieperties met slagroom, raakte ik verder met ze in gesprek. Één van de dames (rechts op bovenstaande foto) komt uit Helmond  en de andere (links op de foto) uit het, nabij Helmond gelegen dorp, Aarle-Rixtel. Ze willen graag weten wat er te zien is in Ommen en omgeving en waar ze mooi kunnen wandelen. Ik verstrekte informatie over wandelen en over de musea. Ze gingen nadat ze hadden genoten van de knieperties naar het hotel. De volgende dag zouden ze een wandeling gaan maken van circa tien kilometer en ik zag ze de volgende dag na de wandeling. Erg leuk om hen weer terug te zien. Ze vertelden dat ze het Nationaal Tinnen Figuren Museum hadden bezocht en het stadje in waren geweest. En dat ze genoten hadden van de wandeling.

De wandeling was een heel avontuur

‘De wandeling die je ons hebt aanbevolen was prachtig, heel erg mooi, we hebben er van genoten. Het was een heel avontuur’, vertelden ze lachtend en wezen naar hun broek en schoenen die inmiddels al weer aardig waren opgedroogd. Er was een pad dat helemaal onder water was gelopen vanwege de zware regenval. ‘Het deed me herinneren aan mijn trektocht in Ierland, daar ben ik ook zo nat geworden’, zei de vriendin uit Helmond. ‘Aan één kant van het wandelpad stond een bordje met een waarschuwing maar aan de andere kant niet, en daar kwamen wij nou net vandaan’, zeiden ze lachtend. Stoer stapten ze door en uiteindelijk arriveerden ze weer bij het bezoekerscentrum.


Foto: Één van de wandelpaden nabij het Bezoekerscentrum Ommen.

Waarom kozen ze eigenlijk voor Ommen?

Het gaat niet alleen maar om Ommen als je in gesprek gaat met gasten. Tijd maken voor je gasten, betrokkenheid en interesse tonen hoort er bij en maakt dit werk zo leuk. Soms heb je hele mooie waardevolle gesprekken van mens tot mens. Soms bied je mensen alleen informatie of enkel een luisterend oor.

‘We vieren allebei ons jubilieum’ aldus de vriendinnen. Ze vertelden me dat ze dit jaar allebei zeventig jaar zijn geworden en al meer dan vijfenzestig jaar vriendinnen zijn. ‘Vroeger woonden we bij elkaar in de straat.’ Één van de dames woont nog in Helmond en de ander in Aarle-Rixtel. Als ik vraag naar het dorp Aarle-Rixtel dan wordt er door mevrouw enthousiast verteld over het dorp. ‘Het is een echt mooi oud dorp, je ziet er huizen met oude prachtige geveltjes. Het is er geweldig. Als de feesttent bij ons in het dorp staat dan is de tent vol en wordt er op de tafels gedanst’, vertelt mevrouw. Helmond en omgeving schijnt ook erg toeristisch te zijn. Dus wellicht een leuke tip voor een dagje uit of een vakantie voor de mensen uit Ommen of omgeving.

‘Ommen is me bijgebleven’

De vriendin uit Helmond kende Ommen want ze had lang geleden al eens het Maarten van Rossumpad gelopen.

‘Ommen is me bijgebleven vanwege de prachtige omgeving.’ Beide dames besloten daarom een hotel te boeken voor een paar nachtjes en er lekker op uit te gaan.

De prachige herfstkleuren zorgen er voor dat Ommen ook buiten het hoogseizoen aantrekkelijk is. Zo komen er het gehele jaar dagjesmensen en toeristen naar Ommen voor een vakantie, een weekendje of gewoon voor een dagje.


Foto: De prachtige uitkijk over de Steile Oever nabij het Bezoekerscentrum Ommen.

In Ommen kun je eindeloos wandelen en vooral genieten van de gevarieerde omgeving. In Ommen heb je de zandverstuiving, de Regge en de Vecht en de bergen, de landgoederen enzovoort. Voor wandelaars en fietsers en de natuurliefhebbers is Ommen bij uitstek de plaats om te genieten. Het Bezoekerscentrum Ommen ligt centraal in het groene hart van Ommen.


Foto: Landgoed Eerde in Ommen


Foto: Landgoed Eerde in Ommen


Foto: Één van de prachtige rustpunten in Ommen.

Ook voor gezinnen, families en schoolreisjes is Ommen erg aantrekkelijk. In Ommen kun je genieten van arrangementen en excursies. Voor meer informatie kun je verder kijken op de website Natuurlijk Ommen of het Bezoekerscentrum Ommen bezoeken.


Foto: Bezoekerscentrum Ommen, het startpunt voor informatie, arrangementen, wandelen en fietsen in Ommen en omgeving.

We kijken terug op een paar prachtige dagen

Beide vriendinnen kijken terug op een prachtig uitje. Zij verbleven in Hotel de Zon dat aan de Vecht en op loopafstand ligt van de gezellige binnenstad. Op de foto zien we het oude gemeentehuis waarin onder andere het Nationaal Tinnen Figuren Museum is gevestigd. Ommen heeft prachtige hotels met elk hun eigen charme en eetgelegenheden waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Wellicht zien we de dames nog eens terug in het mooie Ommen of misschien wel in het gezellige Brabant.

Dit bericht is geschreven door: Marjolijn Rhee (initiatiefnemer van het platform Natuurlijk Ommen en Bezoekerscentrum Ommen)

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

2 Reacties op "Een weekend in Ommen vol Brabantse vriendschap"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.