Iedereen kan vanaf zaterdag 26 mei weer genieten van kunst en cultuur want dan gaat de Kunst Cultuurweek Ommen van start, voorheen heette het de Week van de Amateur Kunst (WAK).

Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni 2018 vinden er in Ommen en het buitengebied tal van kunstzinnige –  en culturele activiteiten plaats. Deze zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Sallands Bachkoor, Kamerkoor Collegium Musicum Salland, de werkgroep Kunst Cultuurweek Ommen en de gemeente Ommen.

Opening op zaterdag 26 mei 2018

De Kunst Cultuurweek gaat van start op zaterdag 26 mei 2018. Wethouder Ko Scheele opent het evenement om 13.30 uur bij het Vechtpodium op de Markt en iedereen is natuurlijk van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Op deze eerste dag van de Kunst Cultuurweek Ommen bruist de stad van tal van muzikale activiteiten. Aansluitend vinden er de hele week diverse kunstzinnige en culturele activiteiten plaats voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen.

Op zondag is er een grootse Montmartre op het Kerkplein, maandag is de vloer voor Hiphop voor Kids en ‘s avonds kunt u de uitreiking van de Cultuurprijs 2018 bijwonen in Theater Carrousel. Dinsdag komt het thema Dans aan bod. Woensdag en donderdag zijn veelzijdige dagen met dichtkunst, schilderkunst, dans en muziek. Graffitikunst en dans kunt u zelf beleven en ervaren op vrijdag 1 juni.

In het laatste weekend van de Kunst Cultuurweek Ommen organiseert Space Art het Vliegerfestival Kunst en Vliegwerk. Daarnaast kunt u op zaterdag actief deelnemen aan verschillende workshops. Gedurende de hele Kunst Cultuurweek Ommen kunt u genieten van beeldende kunst-exposities.

Voor de verdere detaillering verwijzen wij u naar het naar het programmaboekje dat op 23 mei met het Ommer Nieuws huis-aan-huis zal worden verspreid.

Aanvullingen/wijzigingen in het programma

3 juni: 15.00 uur: opening nieuwe expositie. Naast het eigen werk van Tom kunt u genieten van de schilderijen van Wim Blom, rvs van Meinto Post en beelden van Henk van den Breemen.

Claire Poutsma geeft op zaterdag 2 juni i.p.v. vrijdag 1 juni, buiten bij het Nationaal Tinnen Figuren Museum schilderles.

De werkgroep Kunst Cultuurweek Ommen wenst u een inspirerende, gezellige week toe op kunstzinnig – en cultureel gebied!

Let op: voor een aantal activiteiten waaraan u kunt deelnemen, zie programmaboekje, dient u zich vooraf aan te melden. Wij adviseren u, indien u wenst deel te nemen, dit direct te doen.

Geniet van de Kunst Cultuurweek Ommen. We zien u natuurlijk graag op zaterdag 26 mei om 13.30 uur bij de opening op de Markt.

Bekijk het programmaboekje en klik op onderstaande link:

Programmaboekje Kunst Cultuurweek Ommen 2018

LOGO

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.