Voor de tweede keer presenteert De Firma samen met de mensen van Arriën:

“En een ieder ging op pad”

Eeuwenoude kerstvertelling in acht monumentale boerderijen

ARRIËN/OMMEN – In 2014 waren de kaarten binnen 1,5 uur uitverkocht. Zo veel belangstelling was er destijds voor het nieuwe initiatief van Theatergroep De Firma. Een sfeervolle wandeling langs acht monumentale boerderijen, waar in elke boerderij een scène uit het kerstverhaal gespeeld wordt. Onderweg is er muziek van koren, orkesten en solisten. Dat is de kern van ‘En een ieder ging op pad’, een eeuwenoude kerstvertelling die Theatergroep De Firma uit Ommen samen met de bewoners van het buurtschap Arriën uitvoert op 16 en 17 december.

Het verhaal
En een ieder ging op pad’, bevat scènes uit het kerstspel van Oberufer: een dorpje op een eiland in de Donau in het grensgebied van Hongarije en Oostenrijk. Daar voerde de bevolking sinds 1600 elk jaar dit kerstspel op. Het is het pure kerstverhaal, volgens het evangelie van Mathheüs.

De spelers
Het publiek zal veel spelers herkennen. Niet alleen zijn er de mensen uit de Firma en het brede Ommer toneelleven, maar er doen ook prominente Ommenaren mee, zoals bijvoorbeeld burgemeester Boumans en dominee Coby de Haan. En natuurlijk de zangers en muzikanten van de verschillende verenigingen.

De vrijwilligers
Het kloppende hart van de voorstelling zijn de ruim tweehonderd vrijwilligers die enthousiast meedoen. Niet alleen de spelers en muzikanten, maar vooral ook de mensen daar om heen: van de boeren die hun schuren ter beschikking stellen, tot de verkeersregelaars en de mensen die vuren bewaken. Met name de mensen uit Arriën zijn er buitengewoon druk mee.

Praktisch
Om meer mensen te laten genieten van de voorstelling is besloten om de groepen uit te breiden en ook 4 extra voorstellingen in te plannen, waardoor er in totaal 900 kaarten beschikbaar zullen zijn.
De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 16 en op zaterdag 17 december, de eerste groep start om 18.40 uur, de laatste om 21.20 uur. Het publiek maakt de wandeling in groepen van 50 personen. Elke twintig minuten vertrekt er een groep. Na afloop kunt u opwarmen, bijpraten en nagenieten op de deel van boerderij De Ridderinkhof.

Kaarten zijn vanaf donderdag 1 december, 9.00 uur te koop bij de Primera in Ommen. Het verzoek is deze contact af te rekenen. Om teleurstellingen bij anderen te voorkomen is 8 het maximale aantal kaarten dat u per persoon kunt kopen. Houd de website www.theatergroepdefirma.nl en/of de Facebookpagina in de gaten! Hierop leest u steeds de laatste stand van zaken over deelnemers, route en parkeren en kaarten!

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.