Afgelopen zaterdag 3 juni 2023 is voor de 11e keer de Vechtgenotenrit gereden. De rit is bedoeld voor kinderen die direct of indirect met de vreselijke ziekte kanker te maken hebben.  Zij mogen meerijden op een trike, zijspan of solomotor.

’s Morgens om 09.00 uur kwamen alle kinderen en rijders naar het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg te Ommen.  Men genoot van koffie/koek en ranja. Burgemeester Hans Vroomen heeft ze voor vertrek nog even toegesproken. Onder begeleiding van 15 verkeersregelaars en een motoragent ging de stoet op pad, uitzwaaiend door de burgemeester en het publiek.  Eerst werd Beerze en daarna Beerzerveld aangedaan. Vervolgens Den Ham en Hancate.

Onderweg stond overal publiek langs de weg om te zwaaien. Natuurlijk kwam ook Lemele en de Lemelerberg aan de beurt.  Rond 11.30 uur werden ze ontvangen door het personeel van de jongerencamping Dennenoord aan de Deventerweg. Hier werd genoten van een lekkere lunch en de jeugd kon zelfs deelnemen aan Silent Disco.  Dat is een stille activiteit, dansen met een hooftelefoon onder leiding DJ Thomas. Na de lunch werd de rit voorgezet richting Vilsteren, Dalfsen, OudLeusen en Varsen.

Bij de Vechtdal Koesafari werd iedereen getrakteerd op een heerlijk ijsje.  Na deze stop ging de stoet richting Ommen. Eerst werd een rondje gemaakt door de wijken Dante Noord en -Zuid en inmiddels gebruikelijk langs de horeca in het centrum. Hier werd ook weer flink gezwaaid.  Na passage van de wijken Zeeheldenbuurt en Strangen ging de stoet weer richting het Vechtgenotenhuis.  Daar werd men getrakteerd op frisdrank en iedereen kreeg als aandenken een baseballpet met opschrift van de Vechtgenotenrit.

Fotografie: Ronald Bakker.
Tekst: Jan Voortman

Dit bericht is geplaatst op: maandag 5 juni 2023.

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.