OMMEN – “Wij willen mensen in het zonnetje zetten, die echt oog voor een ander hebben”, aldus Alice Makkinga, raadslid van het CDA Ommen, bij de uitreiking van de “Oog voor elkaar-trofee”. De trofee is dit jaar uitgereikt aan de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal (SPTO Vechtdal). Ook CDA-raadslid Harry Löwik benadrukte nog eens de waardering die het CDA Ommen voor deze vrijwilligers heeft. “Het bijzondere aan deze vrijwilligers is dat zij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van de patiënt”.

oog-voor-elkaar

De vrijwilligers van de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal zijn er voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in de laatste fase van hun leven niet zonder aanvullende ondersteuning thuis kunnen sterven. De vrijwilligers ontzien door hun aanwezigheid overdag of ’s nachts de familieleden van de patiënt. “De aanvragen zijn enorm toegenomen’, legt coördinator Truida van der Veen uit. De Stichting werkt op dit moment in een gebied van Dalfsen tot en met Gramsbergen met tien vrijwilligers en is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Blij zijn de vrijwilligers met de “Oog voor elkaar-trofee”. “Het is een geweldige waardering voor onze vrijwilligers”, aldus Truida van der Veen. Het CDA reikt sinds de verkiezingen vier jaar geleden elk jaar een trofee uit. De eerste trofee was voor het Gehandicaptenvoetbal (2014), het jaar daarna was de trofee voor de Mantelzorgadviesraad en de mantelzorgen (2015) en de laatst uitgereikte trofee was voor het Samen Sterk-team (2016). De trofee voor de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal is gemaakt door kunstenaar Ale Overwijk uit Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.