Maandag 11 december 2017 is tijdens de Algemene ledenvergadering van het CDA Ommen de lijst voor de verkiezingen vastgesteld. De totale lijst bestaat uit twintig kandidaten. De eerste acht stelt het CDA graag aan u voor als ‘de kracht van de eerste acht’.

foto-eerste-acht-CDA-Ommen

Bekend was al dat Annelies Bakelaar de lijst zou aanvoeren. Op nummer 2 staat een oude bekende namelijk Marinus Dunnewind, nuchter en recht door zee, nu ook raadslid voor het CDA Ommen. Marinus houdt zich deze raadsperiode bezig met ruimtelijke ordening en verkeer. Marinus Dunnewind is in het dagelijks leven werkzaam bij het ministerie van Defensie.

Een andere oude bekende is Harry Lowik. Hij staat als nummer 3 op de lijst. Harry is onderwijzer Duits van beroep, gepassioneerd raadslid en zit net als Marinus sinds 2014 in de gemeenteraad van Ommen. Op nummer vier staat een nieuw gezicht en wel een jonge frisse dame. Haar naam is Jacqueline Tuinbeek. Jacqueline is 46 jaar en heeft de afgelopen 4 jaar actief meegelopen en meegewerkt binnen het CDA. Jacqueline is onder andere plaatsvervangend commissielid en lid van het campagneteam. In het dagelijks leven werkt Jacqueline bij Vierkant voor Werk. Op nummer 5 na Jacqueline staat nog een vrouw op de lijst en wel Alice Makkinga. Alice zit al lang in de politiek en heeft zich de afgelopen 4 jaar voor Ommen als raadslid ingezet voor onder andere het sociaal domein en burgerparticipatie. Zo is zij voorzitter van de raadswerkgroep burgerparticipatie waaruit het Ommer podium is ontstaan. Op nummer 6 staat agrariër Wim te Veldhuis uit Beerzerveld. Wim zit sinds kort in de raad en heeft veel kennis van ruimtelijke ordening en natuurlijk de agrarische sector. Hij is raadslid voor het CDA geworden sinds Theo Katerberg part time wethouder is. Twee nieuwe gezichten/nieuwkomers zijn te vinden op nummer 7 en 8 namelijk zeugenhouder Jan Holsappel uit Lemele op plek 7 en Johnny Winters uit Bestmen op plaats 8. We bieden met deze kandidaten: brede vertegenwoordiging vanuit heel Ommen, oud en nieuw, ervaring en nieuwe ideeën maar bovenal plezier en energie. En de wil om samen iets te mogen betekenen voor de inwoners van Ommen. Want ‘Samen maken we Ommen’.

Jan Hekman voorzitter CDA Ommen geeft aan: “Drie vrouwen in de top 5, brede kennis en ervaring en twee agrariërs bij de eerste 8. Wat willen we nog meer? We zijn heel blij met deze lijst! Wij hebben alle vertrouwen in deze mensen”.

De gemeenteraadsverkiezingen worden op 21 maart 2018 gehouden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.