De bouw van Kinderboerderij Ommen vordert. Natuurlijk Ommen nam donderdag 15 september een kijkje bij de bouw op Landgoed Het Laar in Ommen. In het begin van de week is het dak op de stadsboerderij geplaatst en nu worden de stallen verder afgebouwd.

09151075-ibr-no
Foto: Stadsboerderij Ommen in aanbouw.

Op het moment dat we aankomen zitten de mannen, die voor Salbam Bouw B.V. uit Vilsteren werken, te schaften. Ze zijn met zijn tweeën aan het werk op de locatie. Het is warm weer maar in de schaduw is het wel vol te houden.

09151082-ibr-no

De bouwvakkers zijn bezig om de stallen te bouwen waar dieren straks een onderdak krijgen en dat is nog een hele klus.

09151098-ibr-no09151095-ibr-no09151086-ibr-no
Foto: De ruimte waar de stallen worden gebouwd in Kinderboerderij Ommen.

Op onderstaande foto zien we de entree. Vanaf de kant waar de steiger staat komt men straks de Stadsboerderij Ommen binnen. Rechts worden de stallen gebouwd en links komt o.a. de algemene ruimte met verschillende voorzieningen.

09151090-ibr-no09151077-ibr-no
Foto: De ruimte waar diverse voorzieningen komen waaronder o.a. een algemene ruimte.

09151100-ibr-no

De nieuwe Kinderboerderij wordt na oplevering in bruikleen overgedragen aan de Stichting Kinderboerderij Ommen. Hiervoor ondertekenen de gemeente en de Stichting een bruikleenovereenkomst. Hierin spreken de gemeente en de stichting Kinderboerderij Ommen af dat de stichting zal zorgen voor beheer en onderhoud van het hertenkamp, inclusief de zorg van de bestaande hertenpopulatie door de huidige vrijwilliger. Hierbij wordt rekening gehouden met de status van Rijksmonument. Onderdeel van de bruikleenovereenkomst is ook dat de Bijenvereniging Ommen, de Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging “O.K.P.V.” en Vereniging Natuur en Milieu “De Vechtstreek” gebruik kunnen maken van de gebouwen en het terrein. Naar verwachting opent de Kinderboerderij Ommen in oktober de deuren. (bron: gemeente Ommen)

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.