Het aspergeseizoen is in het Vechtdal op dinsdag 11 april 2017 bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis geopend door Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg. Hij stak de eerste asperge uit het veld van aspergekweker Jan Nijenhuis. ‘De asperges zijn vroeg dit jaar, dit hebben wij nog nooit eerder meegemaakt’, vertelde Jan Nijenhuis.

04112068-ibr-no

Foto: burgemeester Peter Snijders op zoek naar een asperge in een bed op het veld van kweker Nijenhuis.

Op het aspergeveld probeerde burgemeester Snijders een asperge uit de grond te steken. Zou hem dat lukken? Omringd door koks van diverse restaurants en teler Jan zocht Peter Snijders naar een asperge, hij nam de steekvork in de hand en toen was het moment daar….

04112082-ibr-no-burg.-snijders
Hij haalde een prachtige asperge uit de grond. Dat was een heel leuk moment. Iedereen genoot van ‘het witte goud’ dat boven kwam. Collega-kweker Ernie van der Kolk was ook aanwezig. Beide kwekers zijn bekend in het Vechtdal en leveren asperges aan vele restaurants. Vanuit hun eigen boerderijwinkel verkopen ze ook asperges en andere producten aan particulieren.

04112086-ibr-no04112090-ibr-no
Na de openingshandeling werden de aanwezigen uitgenodigd voor een lunch in de boerderij van Nijenhuis. Koks van restaurant De Rheezerbelten hadden de lunch voorbereid. We kregen een heerlijke amuse en aspergesoep vooraf, daarna konden we vers brood afsnijden en beleggen met aspergekaas of ham.

04112111-ibr-no
De lunch bestond uit streekproducten uit het verrukkelijke Vechtdal.

04112093-ibr-no 04112103-ibr-no 04112105-ibr-no-burgemeester-snijders

Voor de wijnliefhebbers is er dit jaar een heerlijk wijntje dat uitstekend past bij onder andere asperges. John Huisman, eigenaar van Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve, bracht wijn mee. Reestlander wit is een aanrader. Deze wijn is dan ook bij onder andere teler Nijenhuis verkrijgbaar.

wijn-ibr-no
Foto: John Huisman, eigenaar van Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve.

Het was genieten!

04112118-ibr-no    04112135-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.