Op 7 september gingen Anita en Nathalie op pad met Henk Ruiter in de bossen van Ommen. Natuurlijk Ommen was daarbij aanwezig. Anita en Nathalie wandelen met regelmaat in de bossen van Ommen.

Op 17 augustus plaatste Natuurlijk Ommen een bericht van de gemeente Ommen op de website waarin we konden lezen dat de gemeente het Ommerbos gaat uitdunnen. We plaatsten dit bericht ook op onze Facebookpagina waarop vervolgens Nathalie Schuurman en Anita Haverkort, inwoners van Ommen, reageerden. Zo schrijft Anita: ‘Als ze maar niet die dode boom met al die mooie zwammen kappen. Die vind ik zo mooi’. Haar vriendin Nathalie reageerde daar weer op.

Er kwam interessante informatie naar voren. Natuurlijk Ommen raakte onder de indruk tijdens het contact met deze twee wandelaars, ze deelden een foto waarop de boom met de zwammen te zien was. Vervolgens vroegen ze of we eens mee konden gaan kijken naar deze boom met grote zwammen. ‘We hebben geen idee wat het is’, aldus Nathalie.

SAM_4867-echt-tonderzwam-Ommen-ibr-no-
Foto: (v.l.n.r.) Henk Ruiter, Anita Haverkort en Nathalie Schuurman.

Op pad met Henk Ruiter

Natuurlijk Ommen heeft na overleg met Anita en Nathalie, Henk Ruiter, bestuurslid van ‘Vereniging Natuur en milieu ‘De Vechtstreek’, benaderd en gevraagd of hij mee wilde gaan om uitleg te geven over dit bijzondere natuurverschijnsel. Iedereen wilde toch wel graag weten wat voor zwammen het waren.

Henk Ruiter is een fervent natuurgenieter en heeft enorm veel kennis van bloemen, planten, vogels etc. en ook van zwammen zo blijkt. We spraken met elkaar af en gingen op 7 september met Anita, Nathalie en Henk Ruiter op pad.

SAM_4859-ibr-no

SAM_4861-ibr-no

Anita en Nathalie wezen ons de weg. Samen liepen we naar de bijzondere boom. Henk begon direct te vertellen. Een interessant verhaal.

Bekijk de filmreportage met Henk Ruiter, Anita Haverkort en Nathalie Schuurman en kom onder andere te weten hoe deze zwammen heten en welke functie de zwammen hebben.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

boom-groot-ibr-no

SAM_4868-ibr-no
Foto: de Echte tonderzwam.

SAM_4870-ibr-no
Foto: de Echte tonderzwam met aan de onderzijde zichtbare sporen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.