De aanlegsteigers zijn vrijdag 14 oktober 2016 weer naar de opslag gebracht. Vrijwilligers van Watersportvereniging De Vechtstreek waren al vroeg aan de slag bij de Vechtkade. Steigers werden losgekoppeld van de kade. Rond een uur of 11.00 waren alle steigers los. Het is altijd weer een hele klus. Er stond een behoorlijke wind en het was fris bij het water. Gelukkig bleef het droog en kon iedereen goed zijn werk doen.

10142498-ibr-no10142502-ibr-no

De rondvaartboot van Rederij Peters heeft de aanlegsteigers na het middaguur naar het Ommerkanaal gesleept. Het is altijd een mooi gezicht hoe de aanlegsteigers aaneengesloten over het water van de Vecht glijden. De boot vaart heel langzaam en voorzichtig. Het duurt ongeveer een uur en een kwartier voordat de aanlegsteigers bij het Ommerkanaal in Varsen zijn.

10142493-ibr-no10142507-ibr-no

Vrijwilligers begeleiden de vaart vanaf de steigers. Gezamenlijk zorgen zij er voor dat de steigers de kade niet raken en veilig naar het kanaal worden gesleept.

10142500-ibr-no10142526-ibr-no

De watersportvereniging zorgt er niet alleen voor dat de steigers weer naar de opslag worden vervoerd. De vrijwilligers verzorgen ook het onderhoud van de steigers. Ieder jaar wordt elke aanlegsteiger grondig gecontroleerd en worden waar nodig delen hersteld of vervangen. Zo kan iedereen tijdens het toeristenseizoen weer veilig op de aanlegsteigers lopen en vaartoeristen kunnen weer veilig aanleggen.

10142511-ibr-no10142542-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.