ilona-lagas-ibr-no

Afgelopen weken stonden voor velen in het teken van de griepgolf. Dat legt niet alleen het onderwijs plat maar ook werkzaamheden van ambtenaren en bestuurders stropen op. Veel achterstallig leeswerk daardoor afgelopen week voor mij. Naast lezen stonden er de nodige overleggen op de agenda. Met het bestuur van de Bissingh gesproken over de komende zomer. Wij hopen allemaal nog dat we de schaatsen uit het vet kunnen halen, maar zij zijn met al hun vrijwilligers al weer in de weer om voor de inwoners van Ommen en alle toeristen en recreanten weer een geweldig programma in elkaar te zetten.

Bij een bezoek aan Camping de Koeksebelt werd ik meegenomen in het lange en ingrijpende proces dat heeft geresulteerd in de mooie nevengeul. Velen van u zullen geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken om een camping die gewoon is blijven draaien, zo op de kop te zetten. Wat een werk heeft de familie Van der Boon verzet, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Nu maar hopen op een mooi seizoen.

Het mooie van ons werk als bestuurder zijn de individuele contacten met inwoners en bedrijven. Ik merk dat alle collegeleden dat belangrijk vinden. Niet alleen de bekende bezoekjes aan jubilarissen, maar ook de gesprekken met allen die een goed idee hebben, vastlopen in hun plannen of nieuwe samenwerkingsverbanden willen starten. Je merkt steeds vaker dat daarbij mooie initiatieven opgepakt worden in Ommen. Ik mis het spreekuur dat ik, samen met Ko Scheele, vroeger hield.

Wat niet meer gemist hoeft te worden zijn de verse eitjes van de familie Schuttert. Voor allen die het nog niet is opgevallen, zij hebben weer kippen en de automaat is weer gevuld met eieren. Wat hebben deze ondernemers een verschrikkelijk tijd achter de rug.Zij kunnen nu gelukkig weer naar de toekomst kijken.

Ook de politiek kijkt naar de toekomst. Binnenkort barsten de campagnes los. De borden zijn weer geplaatst en de verkiezingsprogramma’s zijn klaar. Petje af voor alle vrijwilligers van alle partijen, die op de achtergrond hiervoor al maanden hard aan het werk zijn en die op maandag 5 februari alle papieren moesten inleveren van de kandidaten. Wat een administratieve kluif. Ik hoop op een gezellige campagnetijd.

Ilona Lagas-Meijer MDR

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.