Hoe zorgen we voor een goed politiek beleid in onze regio? Vanuit de studio’s in Hardenberg organiseren de samenwerkende omroepen regionale Omroep Vechtdal Breed een aantal thema-avonden over die vraag. Hiermee bereiden de omroepen, de inwoners van het Vechtdal voor op de komende verkiezingen. De Vechtdalbrede omroep had een aantal zeer bekwame politici weten te strikken voor afgelopen vrijdagavond. Aan tafel zaten John Kerstens, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de Partij van de Arbeid, Daniël Koerhuis, kandidaat van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 en ambtenaar in Brussel samen met burgmeester Cornelis Visser van Twenterand bespraken de presentatoren Michel Oskam en Wim Hulsebosch de hete hangijzers in de politiek. De onderwerpen als het vluchtelingenbeleid, de zorg, de werkgelegenheid, werken net over de grens in Duitsland, de infrastructuur en de invloed van Europa hierop kwamen uitgebreid ter sprake.

Persbericht-Politiek-Vechtaln2

Foto: Daniël Koershuis, Wim Hulsebosch, Michel Oskam, Cornelis Visser en John Kerstens bespraken de hete hangijzers in de politiek.

De luisteraars kregen een goed beeld van de huidige stand van zaken in de landelijke politiek en wat de gevolgen hiervan zijn voor het Vechtdal. Vaak zijn het mooie verkiezingsbeloften, maar hoe gaan we dat met zijn allen betalen? Hierover praten Michel Oskam en Wim Hulzebosch elke vrijdag van 18.00 uur tot 19.00 uur met landelijke politici. De belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals gezondheidszorg, immigratie en de Europese Unie komen aan bod. Aanstaande vrijdag zal Malik Azmani aanschuiven, Malik maakt deel uit van de VVD fractie in de Tweede Kamer en is woordvoerder voor Asiel, Integratie en Immigratie. Luistert u vrijdag mee?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.